Home Algemeen 4 Geheime Europese bestemmingen in de herfst

4 Geheime Europese bestemmingen in de herfst

343
0
4 Geheime Europese bestemmingen in de herfst

Wil je optimaal ontspannen in de herfst? Nog even genieten, maar dan wel ver weg van het massatoerisme? Dan zijn deze 4 geheime Europese bestemmingen in de herfst een must voor jou. Onontdekte parels waar je volop kunt genieten in het najaar.

 

Vakantie in het najaar

Als je de mogelijkheid hebt dan raad ik je aan om in het najaar op vakantie te gaan. Niet alleen zijn de vakanties dan een stuk voordeliger, op veel bestemmingen in Europa kun je in het najaar nog volop genieten van zon en warmte. Daarnaast is het de perfecte tijd als je op zoek bent naar rust. Veel mensen zijn gebonden aan de zomervakantie van hun kinderen en reizen daarom in het hoogseizoen. Hierdoor is het op veel bestemmingen razend druk en kun je veel minder genieten. In de herfst zijn het vooral mensen zonder kinderen die op vakantie gaan, waardoor het een stuk rustiger is.

 

4 Geheime Europese bestemmingen in de herfst

Waar je in de herfst op vakantie gaat ligt natuurlijk helemaal aan jou. De één houdt van de prachtige kleuren van de herfst en trekt het liefst de natuur in, waarbij zon en warmte ondergeschikt zijn. Een ander geeft de voorkeur aan een Europese zonbestemming. Heb je nog geen keuze kunnen maken? Kijk dan eens naar deze 4 prachtige Europese bestemmingen die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme.

 

1. Agistri Griekenland

Het kleine eiland Agistri, ook wel Angistri genoemd, vind je in Griekenland en maakt deel uit van de Saorische eilanden. Het is een vrij onbekend eiland en dat is jammer. Het groene eiland met heerlijke stranden en azuurblauw water is namelijk een echte parel. Agistri is slechts 13km2 groot, maar heeft alles wat je als vakantieganger nodig hebt.

In de uitgestrekte bossen kun je heerlijk wandelen, in de zee zwemmen en op het strand zonnen. De temperatuur is tot november heerlijk warm. Het eiland is makkelijk en snel bereikbaar vanuit Athene. Ook ideaal als je wil eilandhoppen.

 

2. Slovenië

Een zeer onderschatte vakantiebestemming in de herfst is Slovenië. Als je aan vakantie denkt dan is dit land waarschijnlijk niet direct op je lijst van te bezoeken landen. Toch is het een aanrader in de herfst. Je kunt hier volop genieten van de prachtige herfstkleuren (indian summer zoals ze in Amerika zo mooi zeggen). Daarnaast lopen temperaturen hier nog met gemak op naar 20°C of meer. Wel is het raadzaam om voor de ochtend en avond een jas mee te nemen, aangezien het dan wel redelijk koud kan zijn.

 

3. Lucca Italië

Niet alleen Sicilië is een mooie vakantiebestemming in de herfst, dat geldt ook voor de Toscane. En als je dan op zoek bent naar een mooie plek in de Toscane dan is Lucca een aanrader. Makkelijk en snel bereikbaar vanaf Pisa en Rome! De charmante historische stad valt vooral op door de compleet intacte stadsmuur. De pittoreske straatjes, de authentieke Italiaanse sfeer en het feit dat het een nog relatief onbekende bestemming is maken Lucca tot een must visit.

 

4. Nazaré Portugal

Deze bestemming is vooral onder surfers bijzonder geliefd, vanwege de huizenhoge golven. Deze immens hoge golven worden veroorzaakt door de Nazaré Canyon, een 170 km lang ondergronds ravijn in Europa. Het ravijn is op sommige plekken maar liefst 5.000 meter diep.

Maar ook als je niet van surfen houdt of het spektakel van dichtbij mee wil maken is het hier goed toeven. Je kunt hier een fort bezichtigen, de kabelbaan pakken voor een geweldig uitzicht, maak een wandeling langs de vis droogrekken of laat je op culinair gebied verwennen in één van de vele restaurants.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in