Home Algemeen Met deze activiteiten vermaken je kinderen zich urenlang tijdens de vakantie

Met deze activiteiten vermaken je kinderen zich urenlang tijdens de vakantie

2177
1
Met deze activiteiten vermaken je kinderen zich urenlang tijdens de vakantie

Zijn je kinderen thuis tijdens de vakantie? Vervelen ze zich tijdens de staycation? Geen nood. Met deze activiteiten vermaken je kinderen zich urenlang tijdens de vakantie, gewoon, binnen de eigen vier muren.

 

Vermaak voor in huis

De kinderen hebben vakantie en jullie blijven lekker thuis. Vervelen zit er niet in, want de dagen in huis wisselen jullie natuurlijk af met leuke uitjes en etentjes in kindvriendelijke restaurants. Is het een keer slecht weer en zijn jullie thuis? Dan is het noodzakelijk dat de kinderen zich niet vervelen of de hele dag achter het scherm plakken. Zorg daarom voor voldoende vermaak voor in huis. Dat kan met speelgoed en spelletjes over onderstaande activiteiten.

 

Met deze activiteiten vermaken je kinderen zich urenlang tijdens de vakantie

Deze activiteiten zijn gratis of low budget en zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Sommige activiteiten en spelletjes vinden zelfs pubers nog hilarisch. Leuk voor broertjes en zusjes om te doen, maar natuurlijk nog veel leuker als jij als ouder meedoet of helpt.

 

Tentje bouwen

De absolute favoriet is en blijft het bouwen van een tent in huis. Grote kans dat je dat als kind zelf ook hebt gedaan. Je hebt er niet veel voor nodig: een paar dekens, een slaapzak of lakens en wat stoelen of een tafel. In de tent kun je nog extra kussens leggen en bijvoorbeeld een lampje als het erg donker is.

Heb je een tafel, dan gooi je de dekens of lakens gewoon over de tafel heen. Onder de tafel zit je kind dan net als in een tent. Je kunt ook een paar stoelen bij elkaar zetten en daar de lakens overheen doen. Je kind kan zich een hele dag vermaken in een tent. Misschien wil je kind wel een nachtje slapen in deze zelfgemaakte tent.

 

Op zoek naar de pan

Dit is een ontzettend leuk spelletje dat vooral bekend is in het zuiden van Duitsland. Je hebt er niet veel voor nodig, het spel is wel ontzettend grappig om te spelen. Zelfs (jonge) pubers zullen de hilariteit hiervan inzien en mee willen doen.

Je hebt nodig:

  • Een pan
  • Pollepel van hout
  • Doek om ogen dicht te binden
  • Iets lekkers of een klein cadeautje voor onder de pan

En zo wordt het gespeeld

Blinddoek het kind en geef het kind de pollepel in de hand

Verstop de pan ondnersteboven op een goed begaanbare plek met daaronder lekkers of een kleinigheid

Draai het geblinddoekte kind een aantal keer in de rondte, zodat het spel nog leuker wordt

Laat je kind nu op de grond kruipen op zoek naar de pan. Om de pan te vinden moet je kind rustig met de pollepel op de grond en de omgeving tikken.

De pan is gevonden als er duidelijk met de pollepel op de bovenkant getikt wordt. Dus een tik aan de zijkant telt niet

Is de pan gevonden, dan mag blinddoek af en mag je kind genieten van de lekkernij eronder

 

 

Geblinddoekt dingen proeven

Nog een leuk spel voor kinderen is geblinddoekt dingen proeven. Dit is vooral leuk als er meerdere kinderen zijn om mee te doen. De bedoeling is dat de kinderen om de beurt geblinddoekt worden, dingen proeven en raden wat ze hebben geproefd. Natuurlijk hoef je ze niet alleen lekkere dingen te laten proeven. Een beetje zout of bijvoorbeeld een beetje ketchup is ook apart om te proeven. Voor het proeven kun je het kind er al geblinddoekt aan laten ruiken.

 

Tekenwedstrijd

Ook dit is een activiteit die vooral leuk is als er meerdere kinderen in huis zijn. Het maakt dan niet uit of het een broertje of zusje, neefje, nichtje of een vriendje of vriendinnetje is. Geef de kinderen een vel papier en een opdracht. Laat ze bijvoorbeeld iets tekenen van het seizoen. Voor de herfst kan dit een egel zijn en in de winter een mooie sneeuwpop. Het thema kun je afstemmen op de leeftijd van de kinderen. Hele kleine kinderen kun je ook een kleurplaat geven.

Zet een bepaalde tijd en laat de kinderen hun mooiste tekening of kleurplaat maken. Aan het einde wordt bepaald wie de mooiste tekening of kleurplaat heeft gemaakt. En natuurlijk wint iedereen en krijgt iedereen aan het einde iets lekkers als prijs.

 

Make over

Ook kinderen kunnen genieten van een make over. Neem je kind dus even flink onderhanden en maak er een nieuw iemand van. Nog leuker als je voluit gaat en dit combineert met verkleden. Overigens hoef je niet per se verkleedkleren in huis te hebben. Je kunt ook heel goed kiezen voor kleding van mama of papa.

Als je kind helemaal klaar is mag het natuurlijk nog als een echt model de catwalk lopen. Vergeet niet om alles op beeld vast te leggen. Leuk er later op terug te kijken samen met je kind!

 

Restaurant in eigen huis

Als je om wat voor reden dan ook niet naar een restaurant kunt gaan, dan organiseer je een thuisrestaurant. Je kunt dit op verschillende manieren doen, afhankelijk van je eigen wensen, tijd en natuurlijk de leeftijd van de kinderen.

Kies er bijvoorbeeld voor om als ouder je kinderen te vertroetelen met een ‘exclusief’ 3 gangen kinderdiner. Of stuur je pubers de keuken in om een compleet 3 gangen diner te verzorgen voor jou als ouder en/of de rest van het gezin. Natuurlijk is het ook leuk om samen met de kinderen de keuken in te duiken om iets lekkers te maken.

Kies voor andere gerechten dan je normaal serveert. Print leuke menu’s uit (die kun je heel leuk en makkelijk opmaken in Canva!). Dek de tafel op een hele mooie manier. Tenslotte kleden jullie je allemaal om, net alsof je echt naar een restaurant gaat.

 

Stoelendans

Zet de stoelen maar klaar, want jullie gaan de stoelendans doen. Hilarisch voor jong en oud! Tijdens het dansen om de stoelen kun je nog extra opdrachten geven. Denk daarbij aan achteruit dansen, je handen in de lucht zwaaien, op één been dansen enz. hoe gekker de opdrachten hoe lastiger het is om een stoel te bemachtigen als de muziek ineens stopt. De stoelendans vinden ook tieners geweldig leuk om te doen.

Tip: waarschuw wel even de buren als je de stoelendans gaat doen, want het kan er luidruchtig aan toe gaan.

 

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in