Home Algemeen Dubai nr.1 Tripadvisor Travellers’ Choice Awards 2023

Dubai nr.1 Tripadvisor Travellers’ Choice Awards 2023

902
1
Dubai nr.1 Tripadvisor Travellers' Choice Awards 2023

Dubai is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot nummer 1 wereldwijde bestemming in de Tripadvisor® Travellers’ Choice Awards, een bevestiging van de positie van de stad als ’s werelds favoriete toeristische bestemming. De erkenning ondersteunt het doel van de onlangs gelanceerde Dubai Economic Agenda D33 om de status van Dubai als een van de top drie belangrijkste toeristische en zakelijke bestemmingen ter wereld te versterken.

 

Travellers’ Choice® Best of the Best Destination Awards 2023

De internationale toppositie van Dubai is bekendgemaakt door Tripadvisor®, het grootste reisinformatie platform ter wereld, tijdens de jaarlijkse Travellers’ Choice® Best of the Best Destination Awards 2023. De twee opeenvolgende erkenningen onderstrepen de aanzienlijke inspanningen om de levendige economie en het toeristische ecosysteem van de stad te versterken. Dit staat in lijn met de visie van HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice-president en Premier van de VAE en Heerser van Dubai, om van de bestemming de meest bezochte en leefbare stad ter wereld te maken.

Tripadvisor Travellers’ Choice Award-winnaars worden op een exclusieve wijze gekozen door miljoenen reizigers vanuit de hele wereld, die hun echte en onbevooroordeelde beoordelingen of meningen geven over bestemmingen, activiteiten en ervaringen.  De kwaliteit en kwantiteit van de onafhankelijke bestemmingsreviews en beoordelingen van reizigers besloeg een periode van 12 maanden van 1 november 2021 tot 31 oktober 2022.

Leestip: 10 Redenen waarom je naar Dubai op vakantie wil gaan

Topbestemming voor toerisme en zaken

HH Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Kroonprins van Dubai en Voorzitter van de Uitvoerende Raad van Dubai, zei: “Deze toperkenning ondersteunt het doel van de Dubai Economic Agenda D33 om Dubai om te vormen tot ’s werelds topbestemming voor toerisme en zaken.

Dit geeft aan dat de we Dubai niet alleen als vrijetijds- en lifestyle bestemming willen bestempelen, maar ook als knooppunt van verbindingen, handel en investeringen. De diverse toeristische attracties en het horeca-aanbod  in Dubai, in combinatie met de opkomst van de bestemming als een toonaangevende locatie voor wereldwijde evenementen en een trekpleister voor talent en ondernemingen, zullen de positie van de stad als favoriet het komende decennium blijven versteken.”

HE Helal Saeed Almarri, Director General, Dubai’s Department of Economy and Tourism (DET), zei: “Toerisme is een centrale pijler van de economische groei en diversificatie van Dubai. De voortdurende investeringen in ons productaanbod, een superieure gastervaring en de ontwikkeling van de sector en de mensen die erin werken, dienen niet alleen om de groei van de industrie verder te versnellen, maar zullen ook een significant multiplicatoreffect hebben op vele andere elementen van het economische landschap van Dubai en de wereldwijde aantrekkingskracht op bedrijven en talent.”

 

Veranderende aard van reizen

HE Issam Kazim, CEO, Dubai Corporation for Tourism & Commerce Marketing (DCTCM), zei: “Het behoud van onze positie als de nummer 1 bestemming in de Tripadvisor Travellers’ Choice Awards is een beloning voor de inspanning om voortdurend te innoveren en ons aan te passen aan de veranderende aard van reizen.  Als stad die altijd in beweging is, ligt de charme van Dubai in het unieke vermogen om zowel nieuwe als terugkerende bezoekers te verrassen en te verblijden met het steeds groeiende gevarieerde aanbod, terwijl de authenticiteit en tradities intact blijven.”

“We hebben deze boodschap met succes de wereld in gebracht door de bestemming tot leven te brengen via een reeks wereldwijde campagnes met de steun van meer dan 3.000 partners wereldwijd. Daarbij hebben we het internationale publiek een inzicht gegeven in de meest iconische monumenten van de stad en andere unieke verborgen locaties. Onze focus voor 2023 en daarna zal zijn om groei te stimuleren en te ondersteunen via dit mozaïek van ervaringen, in al onze toeristische pijlers, van entertainment tot winkelen en culturele tot culinaire ervaringen”, voegt Kazim toe.

 

MICHELIN Guide Dubai

De hoogste onderscheiding van Tripadvisor is de laatste in een reeks van internationale onderscheidingen voor Dubai. Met meer dan 13.000 restaurants en cafés verspreid over de stad, blijft Dubai internationale erkenning krijgen als een wereldwijde gastronomische hub. Dit blijkt onder meer uit de lancering van de MICHELIN Guide Dubai en de komst van de gerenommeerde culinaire restaurantcriticus Gault&Millau in 2022. Verschillende restaurants, chef-koks en gastronomische ervaringen in Dubai werden eerder al erkend in de eerste editie van de 50 Best Restaurants Awards 2022 van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

 

Meer toeristen in 2022

Volgens de laatste gegevens die door Dubai’s Department of Economy and Tourism zijn gepubliceerd, heeft Dubai tussen januari en november 2022 12,82 miljoen internationale overnachtingsbezoekers verwelkomd. Dit is meer dan de 6,02 miljoen toeristen die Dubai in dezelfde periode in 2021 aantrok. Tijdens deze periode van 11 maanden openden ook 794 hotelvestigingen met meer dan 145.098 kamers hun deuren voor gasten, met een sterke bezettingsgraad van 73 procent, een van de hoogste internationale bezettingsgraden.

 

De heropleving van Dubai in 2022 werd verder gestimuleerd door Expo 2020 Dubai. Het enorm succesvolle wereldwijde evenement trok meer dan 24 miljoen bezoeken. Daarnaast zorgde de jaarlijkse kalender van festivals, recreatieve, sportieve en zakelijke evenementen in Dubai voor een aanzienlijke groei van het toerisme. Hieronder vielen evenementen als Dubai Shopping Festival, Dubai Food Festival, Gulfood, Dubai World Cup, World Government Summit, GITEX Technology Week, Dubai Desert Classic, Dubai Duty Free Tennis Championship, Dubai International Boat Show en de Arabian Travel Market.

 

Vorig artikelDe liefde vieren bij Bucuti op Aruba: voor tortelduifjes en honeymooners
Volgend artikelLuxueuze vakantiebestemming in Zeeuws-Vlaanderen Dormio Resort Nieuwvliet-Bad
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in