Home Algemeen Tips voor het efficiënt inpakken van je trolley

Tips voor het efficiënt inpakken van je trolley

187
0
Tips voor het efficiënt inpakken van je trolley

Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of af en toe een uitstapje maakt, het efficiënt inpakken van je rolkoffer kan een wereld van verschil maken in je reiservaring. Het gebruik van vacuumzakken is een handige truc om ruimte te besparen en je bagage georganiseerd te houden. Lees verder, want deze tips voor het efficiënt inpakken van je trolley wil je niet missen.

 

Maak een inpaklijst

Alles valt of staat met een goede voorbereiding en dat geldt zeker als je op vakantie gaat. Voordat je begint met inpakken stel je een gedetailleerde inpaklijst op. Hou daarbij rekening met de duur van je reis, het klimaat op je bestemming en de activiteiten die je van plan bent te ondernemen. Hierdoor voorkom je dat je overbodige items inpakt en zorg je ervoor dat je echt alles hebt wat je nodig hebt.

 

Kies de juiste trolley

Het kiezen van de juiste rolkoffer is van cruciaal belang. Zorg ervoor dat de koffer voldoet aan de eisen van jouw luchtvaartmaatschappij met betrekking tot afmetingen en gewicht. Een lichte, duurzame en goed georganiseerde koffer maakt het inpakken veel gemakkelijker.

 

Oprollen versus opvouwen

Rol je kledingstukken in plaats van ze op te vouwen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar voorkomt ook kreukels. Begin met de grotere items zoals broeken en jurken en rol ze strak op. Plaats ze vervolgens in de koffer, beginnend vanaf de onderkant.

 

Vacuumzakken voor kleding

Wil je nog meer ruimte besparen in je koffer? Maak dan gebruik van de vacuumzakken van Space buddy.  Vacuumzakken zijn plastic zakken die je luchtdicht kunt afsluite. Dit comprimeert je kleding, waardoor je veel meer in je koffer kwijt kunt. Je kunt deze vacuumzakken bij Orangeshop.eu overigens niet alleen voor je reis bestellen, maar ook voor gebruik in huis. Ideaal, want deze vacuumzakken kun je gewoon hergebruiken.

Volg deze stappen om de vacuumzakken effectief te gebruiken:

  • Plaats een stapel kledingstukken in de vacuumzak.
  • Sluit de zak, zorg ervoor dat de sluiting goed is afgedicht.
  • Rol de zak met daarin de kleding goed op.

Met de code: SPACEBUDDY10 krijg je zelf 10% korting in de shop en kun je de vacuumzakken zelf uitproberen.

Tips voor het efficiënt inpakken van je trolley vaccumzakken

Tips voor het efficiënt inpakken van je trolley

Schoenen en accessoires voor onderweg

Plaats je schoenen in plastic zakken om te voorkomen dat ze vlekken op je kleding maken. Stop sokken, riemen en kleine accessoires in de lege ruimtes van je schoenen om ruimte te besparen.

 

Toilettas en vloeistoffen

Plaats je toiletartikelen in een doorzichtige toilettas om snel en gemakkelijk door de beveiliging op de luchthaven te komen. Vergeet niet de regels voor vloeistoffen te volgen en zorg ervoor dat ze goed zijn verpakt om lekken te voorkomen.

 

Elektronica en waardevolle spullen

Bewaar je elektronica, zoals laptops, tablets en camera’s, in je handbagage om schade te voorkomen. Stop waardevolle spullen en belangrijke documenten in een aparte tas die je altijd bij je draagt. Vaak mag je per luchtvaartmaatschappij nog een extra stuk bagage meenemen (bijvoorbeeld een camera- of laptoptas).

 

Controleer het weerbericht

Controleer het weerbericht voor je bestemming voordat je vertrekt en pas je kledingkeuzes daarop aan. Dit helpt je onnodig gewicht en ruimte te besparen door kledingstukken mee te nemen die geschikt zijn voor de weersomstandigheden.

 

Maak gebruik van inpakriemen

De meeste trolleys zijn aan de binnenkant voorzien van inpakriemen. Deze zijn handig om je kleding op zijn plaats te houden en te voorkomen dat alles door elkaar raakt tijdens het reizen. Daarnaast helpen deze ook om de ruimte in je koffer optimaal te benutten.

 

Heroverweeg en optimaliseer

Voordat je de koffer sluit, bekijk je alles nogmaals kritisch. Zijn er items die je kunt schrappen? Heb je alles goed georganiseerd en gemaximaliseerd? Dan is het tijd om de koffer te sluiten en ben je klaar om op reis te gaan.

 

Vorig artikel4x Uniek overnachten in Slovenië
Volgend artikelOntdek art’otel Zagreb: een meesterwerk van kunst, cultuur en gastronomie geïnspireerd door Boris Bućan
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in