Home Algemeen Met deze tips hou je geld over tijdens je vakantie

Met deze tips hou je geld over tijdens je vakantie

235
0
Met deze tips hou je geld over tijdens je vakantie

Op vakantie gaan en tegelijkertijd besparen? Het kan! Lees snel verder en ontdek handige tips waarmee je geld overhoudt en tegelijkertijd volop kunt genieten op de plek van bestemming.

 

Goedkoop vakantie boeken

Alles begint met het vinden van een goedkope vakantie. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door te boeken op een Duitse website en te vertrekken vanaf een Duitse luchthaven. Dat laatste scheelt niet alleen in geld, maar vaak ook in drukte. Schiphol is namelijk een inmiddels beruchte luchthaven als het om drukte gaat.

Wil je liever toch via een Nederlandse aanbieder boeken? Meld je dan in elk geval aan voor error fares. Het gaat daarbij om hele specifieke aanbiedingen waarbij je vliegtickets soms al voor een paar euro kunt bemachtigen. Een bekende aanbieder van error fares is de website vlieggennaar.nl.

 

Om te profiteren van lage prijzen kun je ook onderstaande tips hanteren:

 • Boek zo vroeg mogelijk. Hoe eerder je boekt hoe beter de prijzen zijn.
 • Last minute boeken. Heb je geen mogelijkheid om je tickets vroeg te boeken, kies dan voor een last minute vakantie. De beste prijzen voor een last minute krijg je door flexibel te zijn wat de reisdatum en bestemming betreft.
 • Boek een pakketreis. Natuurlijk kun je een reis helemaal zelf samenstellen, waarbij je het vervoersmiddel apart van de accommodatie boekt, maar vaak is het voordeliger om te kiezen voor een pakketreis.
 • Vergelijk verschillende vervoersmiddelen met elkaar. Vliegen met het vliegtuig hoeft helemaal niet duur te zijn, sterker nog: soms is het voordeliger om een vliegreis te boeken in plaats van naar een vakantiepark te gaan met de auto.
 • Reis buiten het hoofdseizoen om. Wil je echt profiteren van goede prijzen? Zorg dan dat je tussen maart – mei reist of in september en oktober. Reizen in de zomer of hartje winter is vaak veel duurder, zeker als je kiest voor reizen tijdens de schoolvakanties.
 • Boek minder populaire bestemmingen: onbekend maakt onbemind en dat is helaas ook voor vakanties het geval. Toch zijn er tal van bestemmingen die weliswaar niet zo populair of bekend zijn, maar wel heel goedkoop zijn. Denk daarbij vooral aan bestemmingen in Oost-Europa, waaronder Polen, Albanië en Macedonië.
 • Flexibele reisdata: als het kan, check dan vooral verschillende reisdata. Vaak scheelt dit ook nog eens enorm in prijs.
 • Vergelijk accommodaties met elkaar: misschien denk je dat je een verblijf in een chalet goedkoper is dan in een hotel. Helaas is de waarheid vaak het tegendeel. Ga bij het vergelijken ook eens van gebaande paden af en check Airbnb accommodaties en slapen bij een local.
 • Maak gebruik van loyaliteitsprogramma’s: of het nu om vliegmaatschappijen of booking sites gaat, vaak kun je je aanmelden voor een loyaliteitsprogramma. Dat wil zeggen dat je punten spaart, waarmee je korting kunt krijgen of gratis upgrades.
Met deze tips hou je geld over tijdens je vakantie albanie
Bezoek eens een ander land, bijvoorbeeld het mooie Albanië

 

Andere tips om geld over te houden tijdens je vakantie

Heb je eenmaal een voordelige vakantie geboekt? Dan kun je met onderstaande tips nog meer geld besparen tijdens je vakantie.

 • Maak gebruik van een stedenkaart: nagenoeg alle steden hebben een speciale kaart die 24 – 72 uur geldig zijn en waarmee je korting krijgt op tal van attracties. Vaak kun je geselecteerde bezienswaardigheden ook gratis bezoeken na aanschaf van de kaart. Bovendien mag je in veel gevallen ook gratis gebruik maken van het OV als je een kaart hebt. Zelf heb ik al gebruik gemaakt van de Amsterdam Card en de Salzburg Card, waardoor ik veel geld heb gespaard.
 • Attracties en bezienswaardigheden met korting bezoeken: wil je geen kaart kopen, kijk dan of je online je entreekaart kunt kopen. Vaak kun je online entreekaarten veel voordeliger aanschaffen dan ter plaatse. Dit scheelt bovendien in de rij staan, wat zeker niet ondenkbaar is bij populaire bezienswaardigheden.
 • Eten als een local: niet alleen lekker, maar in de meeste gevallen ook nog eens veel voordeliger dan de standaard restaurants waar hordes toeristen komen. Vraag bij je accommodatie naar aanbevelingen, waar locals eten. Op die manier kun je ook nog eens kennis maken met de lokale cultuur.
 • Vervoer ter plekke: check hoe je je het beste kunt verplaatsen op de plek van bestemming. In sommige gevallen is het voordeliger om een fiets of scooter te huren, terwijl je op andere plekken goed uit de voeten komt met het OV. Wil je het helemaal goedkoop doen? Dan kies je voor lopen.
Met deze tips hou je geld over tijdens je vakantie local restaurant
Restaurant voor locals in Praag
Met deze tips hou je geld over tijdens je vakantie local eten
Traditioneel eten in Praag
Vorig artikelReizen met de nachttrein steeds populairder
Volgend artikelLaat je betoveren door de herfst in New York City
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in