Home Algemeen Goedkoop reizen in de zomervakantie? Het kan!

Goedkoop reizen in de zomervakantie? Het kan!

479
0
Goedkoop reizen in de zomervakantie Het kan

Zomervakantie duur? Dat hoeft niet, als je maar weet wanneer je moet reizen. Wil jij goedkoop reizen in de zomervakantie? Lees dan snel verder en ontdek geheime tips, waarmee je op het juiste tijdstip reist om te profiteren van een vakantie die honderden euro’s goedkoper is.

 

Zomervakantie boeken

Niet iedereen is al zo ver en heeft een zomervakantie geboekt. Het is nog steeds een trend om last minute te boeken, in de hoop om zo voordeliger uit te zijn. Daarnaast is last minute boeken door alles wat de afgelopen jaren gebeurd is ook noodzaak geworden. Veel mensen vertrouwen het niet meer en willen niet alles maanden vooruit plannen. Helaas zijn last minute reizen niet altijd per se goedkoper.

Was het een paar jaar geleden nog zo dat een last minute echt super voordelig was, tegenwoordig wordt een last minute steeds duurder hoe dichter de vertrekdatum nadert. Ook naar het vliegveld gaan en daar proberen een voordelig last minute ticket te boeken wordt steeds lastiger.

 

Goedkoop reizen in de zomervakantie? Het kan!

Toch zijn er gelukkig nog steeds manieren om niet de hoofdprijs te hoeven betalen tijdens de schoolvakantie. Dat hoef je niet allemaal zelf uit te zoeken, want Skyscanner is hiermee aan de slag gegaan.

Leestip: Tips voor een voordelige vakantie

 

Woensdag goedkoopste dag om te vliegen

Volgens alle onderzoeken blijkt dat woensdag de goedkoopste dag is om te vliegen. Dat is niet zo gek, want het is een dag midden in de week, terwijl veel mensen kiezen voor een vlucht op vrijdag, zaterdag of zondag, omdat dit makkelijker te regelen is met het werk. In plaats van midden in de week vrij te nemen vertrek je dan vrijdag na het werk of gewoon in het weekend. Wil je dus goedkoop op vakantie? Zorg dan dat je vertrek op woensdag gepland is. Hiermee kun je zomaar een paar honderd euro besparen.

 

Goedkoopste week om te vliegen: 19 augustus

Niet alleen de dag waarop je wil vliegen is van cruciaal belang om van een low budget vakantie te kunnen genieten. Dat geldt ook voor de week waarin je wil vliegen. De goedkoopste week blijkt de week van 19 augustus te zijn. Het einde van de zomervakantie nadert en veel mensen keren dan juist terug in plaats van nog even op vakantie te gaan. Dit kan je een besparing opleveren van maar liefst 30% in vergelijking met de weken ervoor.

 

Kies voor losse tickets en boek een apart hotel

Deze tip is niet altijd voordeliger, maar zeker de moeite van het uitzoeken waard. Soms is het goedkoper om een apart vliegticket te boeken en dan een passende accommodatie erbij te zoeken. Dat kan in het hoogseizoen ook behoorlijke besparen opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in