Home Algemeen Doe dit vooral niet als je wil genieten van een staycation

Doe dit vooral niet als je wil genieten van een staycation

2021
0
Doe dit vooral niet als je wil genieten van een staycation

Voor veel mensen staat vakantie synoniem aan een reis naar het buitenland. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Blijf je in eigen land? Of wil je genieten van een staycation? Doe dit vooral niet als je wil genieten van een staycation

 

Vakantie, maar dan wel thuis

Vakantie hoeft niet altijd te betekenen dat je in de auto stapt, de trein of het vliegtuig pakt om naar het buitenland te gaan. Vakantie kan ook simpelweg betekenen dat je vrij bent om te laten en te doen wat je wil. Geen verplichtingen voor werk of school, maar simpelweg thuis blijven en genieten. Helaas ziet niet iedereen thuiszitten tijdens de vakantie als genieten. Val jij onder deze categorie? Lees dan snel verder.

 

Doe dit vooral niet als je wil genieten van een staycation

Of je nu niet op vakantie kunt omdat je geen budget hebt of dat het gewoon niet gelukt is met het boeken van een vakantie, van een staycation kun je net zo hard genieten. Belangrijk is wel dat je een aantal dingen vooral NIET doet. Hieronder vind je alles wat je juist niet moet doen, omdat je anders niet of veel minder kunt genieten van de toch wel hard verdiende vakantie.

Leestip: De leukste tips voor een geslaagde herfstvakantie met kinderen

 

Balen dat je thuis moet blijven

Tja, het ligt er een beetje dik bovenop, maar de kans is groot dat je baalt als je tijdens je vakantie thuis moet blijven. Stond er wel degelijk een vakantie gepland? Dan is de kans zelfs groot dat je niet alleen baalt, maar misschien ook boos bent. En die boosheid en dat balen kan hele lange tijd aanhouden met alle gevolgen van dien.

In plaats van er thuis het beste van te maken, ben je humeurig en alles behalve het zonnetje in huis. Misschien reageer je heftig en geïrriteerd naar huisgenoten, die op hun beurt misschien ook gewoon balen dat ze thuis moeten blijven. Zo kom je in een vicueuze cirkel en voor je het weet heb je de vakantie doorgebracht met klagen, balen en ruzies, alleen omdat de dingen niet zo liepen als je wilde of gehoopt had. En dan ben je alleen maar blij dat je weer terug kan naar de dagelijkse sleur van werken.

Niet doen dus!

 

Vakantie gebruiken om noodzakelijke afspraken in te plannen

Twee weken thuis voor vakantie? Ideaal, want dat is de perfecte tijd om alle noodzakelijke afspraken in te plannen. Of het nu een bezoek aan de tandarts is of een afspraak bij de dierenarts voor het vaccineren van de kat, de vakantietijd wordt volgepropt met afspraken. Ook het verplichte bezoek aan familieleden wordt in deze tijd ingepland.

Natuurlijk worden deze afspraken verdeelt over de dagen, met voorkeur voor twee verschillende afspraken per dag om de tijd optimaal te gebruiken. Helaas blijft er zo geen tijd over om te genieten van de welverdiende rust en vakantie.

Niet doen dus!

Doe dit vooral niet als je wil genieten van een staycation klussen

Alle vervelende klussen oppakken in huis

Als je toch al bezig bent om een lijstje af te werken met dingen die je nog moet doen (afspraken), dan kun je de overgebleven tijd net zo goed nuttig besteden om klusjes in huis te doen. De stress van een renovatie of verbouwing kan er echt wel bij, zeker als je al baalt dat je thuis moet blijven. Dus: aan de slag met het verven van de muur, verwijderen van die ene muur of het verbouwen van de badkamer.

Helaas ben je even vergeten dat klussen bijna altijd langer duren dan gedacht. Daarnaast zorgen de klussen voor extra veel rommel, de perfecte ingrediënten om een staycation compleet te ruïneren.

Niet doen dus, tenzij je een gepassioneerde DIY-er of klusser bent die helemaal tot rust komt tijdens het knutselen en klussen!

 

Een goed begin is het halve werk. Als je bovenstaande dingen alvast NIET doet, is de kans groot dat je WEL kunt genieten van je vakantie thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in