Home Algemeen Pasen: pretparkseizoen begint

Pasen: pretparkseizoen begint

47
0
Pasen pretparkseizoen begint

Het is bijna Pasen en dat betekend dat de meeste pretparken in binnen- en buitenland hun deuren weer openen voor het publiek. Kun jij niet wachten tot je weer in de achtbaan kunt zitten? Ben jij benieuwd welke nieuwe attracties er zijn in de verschillende pretparken? Lees dan snel verder en ontdek alles wat jij moet weten over het nieuwe pretparkseizoen.

 

Pretparkseizoen

De meeste pretparken gaan in de late herfst dicht. Dit gebeurd om benodigd onderhoud te kunnen plegen. Daarnaast zijn pretparken die niet overdekt zijn in de wintermaanden gewoon niet zo geschikt als leuk uitje. Overigens geldt dat lang niet voor alle pretparken, want Disneyland Parijs bijvoorbeeld en de Efteling zijn gewoon 365 dagen per jaar open. Toch zijn er ook grote pretparken die hun deuren sluiten gedurende een aantal maanden, denk daarbij aan Europapark, Walibi en Hellendoorn.

Leestip: Indoor vermaak voor kinderen? Hier moet je zijn

 

Pasen: pretparkseizoen begint

De meeste pretparken openen hun deuren eind maart/begin april weer. Het pretpark seizoen begint daarom meestal rond Pasen. Als je een pretpark liefhebber bent zul je waarschijnlijk amper kunnen wachten tot de deuren van de verschillende attractieparken weer open gaan. Hieronder vind je nieuwigheden op het gebied van pretparken.

 

Nieuwigheden pretparken Nederland

Avonturenpark Hellendoorn opent op 1 april (geen grap) de deuren gedurende de weekenden. Hier kun je vanaf het nieuwe seizoen genieten van de nieuwe achtbaan RidderStrijd. Dit is een achtbaan met draaiende voertuigen.

Alhoewel attractiepark Duinrell in Wassenaar bijna het hele jaar door open is, komt ook hier een nieuwe attractie, namelijk de Tobbedanser. Een speciale attractie voor gezinnen geïnspireerd door de meer bekende theekopjes attractie.

 

Nieuwigheden pretparken Duitsland

Duitsland kent tal van leuke pretparken. Benieuwd welke dat zijn? Hier vind je een lijst met de leukste pretparken van Duitsland. Het tot ’s werelds beste attractiepark uitgeroepen Europapark is vanaf 23 maart weer open voor het publiek. Nieuw dit pretparkseizoen zijn onder andere de sensationele achtbaan Voltron Nevera in het eveneens nieuwe Kroatische themagebied. Ondertussen wordt ook verder gegaan met de heropbouw van de Alpenexpress en Tiroler Wasserbahn die vorig jaar (2023) door een brand verwoest zijn.

Niet alleen in Europapark kun je je hart ophalen aan nieuwe attracties, dat geldt ook voor Phantasialand. Dit pretpark opent op donderdag 28 maart 2024 (met Pasen) zijn deuren. Aan het park is een nieuw speelgebied toegevoegd met de naam Avoras. Deze staat garant voor klimplezier voor het hele gezin.

 

Nieuwigheden pretparken België

Net als in Nederland sluiten sommige attractieparken in België hun deuren in de wintermaanden. Bellewaerde opent zijn deuren vanaf 30 maart 2024 voor het publiek. Nieuw in het park is het themagebied Mundo Amazonia. Dit themagebied heeft maar liefst 3 nieuwe attracties. Eén van deze attracties is een waterattractie voorzien van een verticale lift en een unieke halfpipe.

Leestip: Dit zijn de leukste pretparken van België

 

Nieuwigheden pretparken Frankrijk

In Frankrijk vind je talloze pretparken en sommige van deze parken hebben voor dit jaar ook leuke verrassingen in petto voor hun bezoekers. Walibi Rhône-Alpes is vanaf zaterdag 30 maart 2024 weer open. Nieuw dit jaar is de single-rail coaster Mahuka van Intamin.

Le Pal, een wat minder bekend, maar daarom niet minder leuk attractiepark, ben je vanaf 13 april 2024 weer van harte welkom. Dit park heeft een nieuwe waterachtbaan met de naam Fjord Explorer. Deze kun je vergelijken met de Mack Rides die je in Europapark vindt.

Nog een park die met Pasen opengaat, om precies te zijn op 30 maart 2024 is Parc Astérix. Vanaf het nieuwe seizoen kun je je verheugen op La Tour de Numérobis. Dit is een verticale swing van Zamperla. Dit is overigens niet de enige verrassing die je als bezoeker te wachten staat. Het park bestaat namelijk dit jaar 35 jaar en daarom komen ze met een nieuwe musical en diverse andere verrassingen.

Disneyland Parijs blijft niet achter en komt sowieso met diverse nieuwe shows dit jaar.

 

Welk pretpark ga jij dit jaar als eerste bezoeken of heb je al een bezoek gebracht aan een pretpark?

 

 

Vorig artikelTips Luxemburg vakantie: alles wat je moet weten voor een onvergetelijke reis
Volgend artikelLuxemburg: wat te zien en te doen
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in