Home Algemeen Reizen met de nachttrein steeds populairder

Reizen met de nachttrein steeds populairder

223
0
Reizen met de nachttrein steeds populairder

Steeds meer mensen kiezen voor het reizen met de trein. Niet zo gek, want dit past perfect in het plaatje van duurzaamheid. Daarbij is het gemakkelijk, geschikt voor iedereen en worden de prijzen van treinvakanties ook steeds goedkoper. Ontdek waarom reizen met de nachttrein steeds populairder wordt.

 

Waarom reizen met de nachttrein?

Reizen met de nachttrein heeft tal van voordelen, waaronder:

 1. Besparing van tijd en geld: Nachttreinen zijn een redelijk goedkope manier van reizen. Je bespaart niet alleen geld op een accommodatie onderweg, maar maakt ook handig gebruik van de tijd: terwijl je slaapt ben je onderweg naar de plaats van bestemming.
 2. Comfort en rust: Moderne nachttreinen zijn uitgerust met comfortabele slaapcabines, waarin je als reiziger goed kunt uitrusten en ontspannen. Voor veel mensen is het zachte wiegen van de trein fijn en zorgt het voor een goede nachtrust. En een goede nachtrust is onmisbaar om uitgerust aan je vakantie te beginnen.
 3. Milieuvriendelijk en duurzaam: Treinen zijn over het algemeen milieuvriendelijker dan vliegtuigen, wat bijdraagt aan duurzaamheid en een verminderde ecologische voetafdruk.
 4. Sociaal en cultureel contact: In de trein ontmoet je vaak interessante medereizigers en krijg je de kans om je vriendenkring uit te breiden. Samen eten in de restauratiewagon of gewoon een praatje maken in de gangen: het zijn allemaal manieren om je vakantie op sociaal vlak te beginnen.
 5. Prachtige uitzichten: Nachttreinen doorkruisen vaak prachtige landschappen die je overdag zou missen. Van bergen en valleien tot meren en bossen, het uitzicht vanuit het raam is vaak adembenemend.

Reizen met de nachttrein steeds populairder nachttrein

Praktische tips reizen met de nachttrein

Juist door de toenemende populariteit moet je met een aantal zaken rekening houden:

 1. Reserveer vooraf: Zorg ervoor dat je je treinkaartjes ruim van tevoren reserveert, vooral voor populaire routes. Hoe eerder je je treintickets reserveert, hoe groter de kans dat je de gewenste zitplaatsen krijgt. Bovendien ligt de prijs voor vroegboekers een stuk lager.
 2. Kies de juiste klasse: Nachttreinen hebben verschillende klassen, van eenvoudige zitplaatsen tot luxe slaapcabines. Kies de klasse die bij je budget en comfortniveau past. Zo kun je een coupé delen met andere reizigers, maar heb je ook coupés die je slechts deelt met je partner of medereiziger. Hoe meer privacy en luxe hoe duurder de reis is.
 3. Dit heb je onderweg nodig: Neem oordopjes, een oogmasker en warme kleding mee, want de temperatuur in de trein kan variëren.
 4. Eten en drinken: Controleer of er een restauratiewagon aan boord is. Zoniet: vergeet dan niet om wat snacks en drankjes mee te nemen en je ontbijt voor de volgende ochtend.
 5. Wees alert op je spullen: Helaas geldt ook in de nachttrein: houd je waardevolle spullen dichtbij en zorg ervoor dat je deze veilig opbergt.
Reizen met de nachttrein steeds populairder luxe coupe
Luxe coupe, waar je slechts met 2 personen kunt slapen

Welke bestemmingen met de nachttrein?

Nachttreinen worden over de hele wereld aangeboden en verbinden steden en zelfs landen. Voor Europa geldt dat je bijna alle bestemmingen makkelijk en snel met de (nacht)trein kunt bereiken. Of je nu naar Duitsland gaat of naar Spanje, er zijn meerdere aanbieders van nachttreinen die je comfortabel naar de plaats van bestemming brengen.

Leestip: 5 Franse stedentrips met de trein

 

Bekende bestemmingen voor nachttrein reizen

Naast de ‘gewone’ bestemmingen in Europa zijn er ook een aantal nachttrein reizen die boven gemiddeld populair zijn. Het gaat daarbij om speciale treinen, die je niet alleen van A naar B vervoeren, maar onderweg een spectaculaire sightseeing bieden. Dit zijn onder andere:

 1. Trans-Siberische Spoorlijn: Deze epische reis brengt je door het uitgestrekte Siberische landschap, van Moskou tot Vladivostok. Onderweg kun je stoppen in steden als Irkoetsk en Ulan-Ude.
 2. Orient Express: Deze beroemde treinroute voert je door heel Europa, van Parijs naar Istanbul en biedt luxueuze accommodaties en uitstekende service.
 3. Ghan: Reis door de adembenemende Australische Outback van Adelaide naar Darwin op deze iconische treinroute.
 4. Caledonian Sleeper: Deze nachttrein brengt je van Londen naar Schotland en biedt de mogelijkheid om wakker te worden in de Schotse Hooglanden.
 5. Sunset Limited: Deze Amerikaanse treinreis verbindt New Orleans met Los Angeles en biedt een blik op het diverse landschap van de zuidelijke Verenigde Staten.
Vorig artikelGenieten van het noorderlicht? Dan moet je op deze plekken zijn
Volgend artikelMet deze tips hou je geld over tijdens je vakantie
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in