Home Algemeen Alles wat jij moet weten over tolwegen deze zomer

Alles wat jij moet weten over tolwegen deze zomer

377
0
Alles wat jij moet weten over tolwegen deze zomer

Van tolkastjes tot tolvignetten en van cash tot enkel met creditcard kunnen betalen, de regels rondom tolwegen verschillen per land. Om ‘horenTOL’ van te worden! Nu de zomervakantie is begonnen is het tijd om je goed voor te bereiden op die waanzinnige autoreis die je naar pittoreske dorpjes en prachtige baaitjes voert. Hoe zat het ook alweer met die tol? Autoverhuurspecialist Sunny Cars deelt alle ins and outs over tolwegen op de bestemmingen waar Nederlanders de meeste auto’s huren. Zo kun jij zorgeloos genieten van je vakantie.

 

Spanje

Vamos a la playa! Ben je van plan om deze zomer te genieten van de Spaanse zon? Dan is het handig om je creditcard bij de hand te houden. De meeste autosnelwegen in Spanje zijn namelijk tolwegen. Hoewel je op verschillende manieren kunt betalen – van  cash tot een tolbadge en op sommige wegen zelfs met je eigen Nederlandse bankpas – is de creditcard in Spanje onontbeerlijk.

Bij vrijwel alle poortjes kun je namelijk met je creditcard betalen. Zorg er wel voor wat contant geld in de auto te hebben. Mocht je creditcard het onverhoopt niet doen, dan  dan heb je dit altijd achter de hand.

Leestip: Tijdelijke creditcard voor je vakantie

Portugal

Portugal is bij uitstek een land voor het maken van prachtige roadtrips. Van glooiende wijnvelden tot steile bergpassen en van mooie kustwegen tot gezellige dorpjes en steden. Toeren met je auto is hier erg gemakkelijk, want de  bewegwijzering is duidelijk. Maar hoe zit het dan met de tolwegen?

Een zorgeloze rondreis door Portugal maak je het best met een tolkastje. Zo’n kastje zit standaard in je huurauto, maar is niet standaard geactiveerd. Bij het ophalen vraag je aan de verhuurder of ze het kastje kunnen activeren.

Je betaalt hiervoor een kleine administratieve vergoeding en vervolgens wordt het kenteken van de auto automatisch geregistreerd zora je een toltraject oprijdt. Vervolgens worden de tolkosten direct afgeschreven van je creditcard. Zo hoef jij niets meer te regelen en nergens meer te stoppen. Ideaal!

Italië

Als jij in een mum van tijd van wijnhuis naar een bruisende stad wilt rijden, is het ook in Italië handig om te kiezen voor een tolkastje, ook wel ‘Telepass’. Je kenteken wordt automatisch geregistreerd en je hoeft dus niet te stoppen bij een tolpoort. Wil je zo’n kastje niet aanschaffen, dan kun je bij vrijwel alle poortjes betalen met een creditcard. Altijd goed om een beetje cash op zak te hebben! In Italië komt het ook voor dat je achteraf tol moet betalen.

Griekenland

Hoewel veel Nederlanders de Griekse eilanden ontdekken, leent het vasteland zich ook heel goed voor het maken van roadtrips. Van archeologische hoogstandjes tot hoog oppiekende bergen en van prachtige zandstranden tot authentieke steden.

Op het vasteland van Griekenland betaal je voor de meeste snelwegen tol. En bij de meeste tolwegen moet je cash betalen. Bij sommige wegen kun je ook betalen met je pinpas of creditcard, maar als je genoeg cash op zak hebt kom je overal!

 

Verenigde Staten

De Verenigde Staten en het maken van roadtrips zijn een uitstekende combi! De wegen zijn uitgestrekt, de bewegwijzering duidelijk en de natuur is divers. Als jij een wonderful journey wilt maken is het handig om van tevoren de tol te regelen. Amerika kent namelijk geen landelijk tolsysteem en daarom is enige voorbereiding voor een roadtrip vereist. Bij de meeste tolpoorten kun je met contant geld of een creditcard betalen.

Maar er zijn ook staten waarbij je alleen via kentekenregistratie kunt betalen. Om zorgeloos te genieten van je rondreis tipt Sunny Cars het gebruik van een tolkastje. En wist je dat tolwegen in de V.S. ongeveer vijf keer goedkoper zijn dan de Europese tolwegen? De autoverhuurspecialist heeft per deel van Amerika de regels uiteengezet en die vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in