Home Azië Actie en adrenaline op de Filipijnen

Actie en adrenaline op de Filipijnen

193
0
Actie en adrenaline op de Filipijnen

Fietsen over een zipline boven weelderige groene landschappen, met ongeëvenaarde snelheid over duinen suizen op een sandboard, de kleurrijke onderwaterwereld verkennen met walvishaaien, rond een vulkaan scheuren op een quad en vlot varen over kristalheldere wateren met het geluid van kolkend water op de achtergrond. Op de 7.641 eilanden van de Filippijnen wachten eindeloze avonturen om het hart van elke adrenalinejunk en natuurliefhebber sneller te doen kloppen.

 

Met quad en sandboard door het landschap

Snowboarden, maar dan zonder sneeuw, kou of bevriezing. In La Paz in de provincie Ilocos Norte, is sandboarden de ultieme actie-ervaring waar avonturiers met volle snelheid de duinen afrazen. Beginners van de sport vinden langzaam hun weg. Eerst zittend, dan staand. Houden ze hun evenwicht of vallen ze in het zachte zand?

Wie het landschap liever op vier wielen verkent, pakt een quad en trekt naar het gebied rond de Mayon-vulkaan. De 2.463 meter hoge, nog steeds actieve vulkaan is door zijn bijna symmetrische vorm een van de mooiste vulkanen ter wereld. De quadtochten leiden naar talloze uitzichtpunten en langs zwarte, gestolde lava.

Actie en adrenaline op de Filipijnen

 


Diepe canyons en wilde watervallen

Glijd door de stroomversnellingen en bewonder de tropische flora en fauna. In traditionele boten, ook wel banka’s genoemd, varen bezoekers door de Pagsanjan kloof langs rotsen, kleinere watervallen en ravijnen naar de bekende Pagsanjan watervallen. Vanaf daar gaan ze per vlot verder voor een zwemavontuur in een verborgen grot.

Een bezoek aan de Badian Canyon mag niet ontbreken. Natuurliefhebbers zwemmen en duiken in de lagunes, terwijl de durfals de rotsblokken beklimmen om van de zes meter hoge waterval te springen of van de natuurlijke waterglijbaan af te glijden.

Actie en adrenaline op de Filipijnen canyon

 

De hoogte in bij Chocolate Hills

Meer dan 1.000 grasgroene, symmetrische heuvels zijn een van de hoogtepunten op Bohol. De zogenaamde Chocolate Hills kunnen op een avontuurlijke manier ontdekt worden in het Chocolate Hills Adventure Park. Touwen, klimmuren, een hangende brug en een Tarzanschommel leiden bezoekers door het hoge touwenparcours.

Actie en adrenaline op de Filipijnen Bohol hangbrug

De hoogtepunten zijn de zipline op een surfplank en de zogenaamde “Rush”, een zipline die sportievelingen op een fiets doen. Aangekomen bij een toren die als lanceerplatform dient, klimmen adrenaline junks op een fiets en trappen ze op volle snelheid, op 45 meter boven de grond.

 

Snorkelen tussen walvishaaien en duiken in het UNESCO Werelderfgoedgebied

Tot 20 meter lang en 40 ton zwaar: vergezeld door walvishaaien snorkelen waterfans in Donsol op het zuidelijke puntje van Luzon. Maar geen zorgen: de “butandings”, zoals de lokale bevolking de walvishaaien noemt, voeden zich voornamelijk met plankton. Dus snorkelaars kunnen de zeereuzen met hun krachtige flippers van dichtbij bewonderen zonder bang te hoeven zijn.

Andere haaiensoorten, maar ook mantaroggen en schildpadden kunnen door ervaren duikers worden gezien in de Tubbataha riffen. Dankzij de kleurrijke scholen vissen die inheems zijn in dit gebied, behoren ze tot de tien mooiste duiklocaties ter wereld. Vanwege de soorten rijkdom en het belang voor zeevogels en zeeschildpadden heeft UNESCO het Tubbataha Reef Marine Park uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Actie en adrenaline op de Filipijnen snorkelen

Meer informatie over de Filipijnen vind je hier:

Website: https://philippines.travel/

Vorig artikelDaarom moet Polen op je bucketlist van vakantiebestemmingen staan
Volgend artikelWinteravonturen in Zuid-Tirol: ontdek alles voor het komende seizoen
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in