Home Azië Transformerende reizen naar Oman: vier onvergetelijke ervaringen

Transformerende reizen naar Oman: vier onvergetelijke ervaringen

578
1
Transformerende-reizen-naar-Oman-4-onvergetelijke-ervaringen
A traditional desert camap

Wie een betekenisvolle reis wil maken moet naar Oman! Het land in het zuidoostelijke deel van Arabië biedt once in a lifetime belevingen waarbij reizigers zich persoonlijk kunnen ontwikkelen, onderdompelen in een totaal andere natuur en cultuur en met een mindfull gevoel terug naar huis kunnen keren. Van nadenken over dromen en doelen onder de sterren in de Asharqiyah Sands woestijn tot het trakteren van je mentale gezondheid tijdens een watertocht in Musandam. Kies een of meerdere van deze vier transformerende Omaanse belevingen.

1. Nacht onder de sterren in de woestijn

De Asharqiyah Sands woestijn strekt zich uit over 180 km van noord naar zuid Oman en 80 km van oost naar west Oman. Naast de duincampings vind je hier niets dan zand en een aantal bedoeïenenkampen. Wie even helemaal alleen wil zijn, kiest voor een nacht onder de sterren in deze woestijn. Dé spot om te kunnen reflecteren op je persoonlijke leven.

Reis met een 4×4 naar Asharqiyah Sands en aanschouw alle kleuren die de woestijn rijk is. Startend met de oranje zandduinen in de volle zon, gevolgd door een zonsop-en ondergang in alle kleuren van de regenboog. Eindigend met een oorverdovende stilte van een kraakheldere sterrenhemel in het pikdonker. De perfecte setting om na te denken over je dromen en doelen! Als je gelukt hebt spot je ook nog een aantal vallende sterren, doordat de melkweg hier ’s nachts perfect te zien is.

Leestip: Ontdek Muscat, de hoofdstad van Oman

2. Schildpadden nieuw leven zien creëren

Het Green Turtle Reserve in Ras Al Hadd, nabij Sur, biedt reizigers een unieke kans; namelijk schildpadden nieuw leven te zien creëren, iets wat je je hele leven bij zal blijven. Op het strand van Ras Al Hadd  worden jaarlijks zo’n 30.000 schildpadeieren gelegd. Het is een van de belangrijkste broedplaatsen van de Groene Schildpad, de Olive Ridley Turtle, Loggerheads en de Hawksbill Turtle.

Het is de enige plek in Oman waar je als reiziger dit fenomeen kunt bijwonen, op gepaste afstand van de dieren, zodat de schildpad haar belangrijke taak kan volbrengen. Aan het eind van de avond of diep in de nacht met een gids en infrarood lamp richting strand om dit in stilte te aanschouwen. Van het leggen van de eieren tot baby schildpadden die hun eerste ‘stapjes’ richting zee nemen; het doorzettingsvermogen en de overlevingswil van de schildpadden werkt inspirerend.

Transformerende reizen naar Oman 4 onvergetelijke ervaringen zeeschildpadden

 

3. Meedoen aan de Oman Desert Marathon

Het rennen van een marathon is voor velen een meditatieve beleving. In je eigen bubbel lopen en je verstand op 0 zetten. Wat als je dit in de zandduinen van Sharqiya Sands kunt doen? Dit is niet voor iedereen weggelegd, want tijdens deze marathon nemen renners de gehele wedstrijd een eigen slaapzak en voedsel mee.

De Oman Desert Marathon in februari is voor de echte avonturier. De wedstrijd bestaat uit etappes van 42 km, 35 km, 60 km en 28 km door de woestijn, waarbij het spoor van oude karavanen wordt gevolgd. Van de Oase van Bidiyah naar de Arabische Zee; rennen door een van de mooiste woestijnen ter wereld met rood, goud en wit zand. Bij de finish zal deze ultieme prestatie van jou een trots mens maken.

 

4. ’s Nachts dobberen in een tradtionele Dhow

Meerder onderzoeken tonen aan dat hoe dichter je bij de zee bent, hoe beter je mentale staat is. Is het de zeelucht of zijn het de diepblauwe vergezichten? In Musandam, het Noorwegen van het Midden-Oosten, staan 2.000 meter hoge bergen en schitterende fjorden, met aangrenzend; de zee, waar dolfijnen, pijlstaartroggen en inktvissen hun thuis vinden. Niet gek dat Musandam dé plek is voor een overnight cruise.

Transformerende reizen naar Oman 4 onvergetelijke ervaringen musandam

Dan ga je met een traditionele Dhow boot de zee op. Dobberen op zee terwijl de sterren in het water reflecteren, wakker worden door de eerste zonnestralen en direct een verfrissende plons nemen; er gaat niets boven het Omaanse waterleven. De Dhow vaart langs Musandam Khasab, Telegraph Island en Seebi Island en wie geluk heeft spot ook nog een nieuwsgierige dolfijn. Een trip die goed is voor de mentale gezondheid!

En om het ontspannen Omaanse gevoel bij terugkomst vast te houden moet je tijdens de reis een typisch Omaanse souvenir kopen; ‘Frankicense’. Deze wierook wordt gemaakt van de ‘Boswellia sacra’ struik, die enkel in de droge gebieden van Dhofar groeit. De hars veranderen ze in een gom, die gebruikt wordt als wierook in spa’s, maar ook bijvoorbeeld in parfum. Het schijnt dat deze ontstekingsremmende en genezende krachten heeft. Verkrijgbaar bij verschillende souks in Oman. Steek het bij thuiskomst aan en het huis geurt als een spa, wat ontspannend zal werken!

Voor meer informatie over Oman: zie www.experienceoman.om

 

Foto’s © Ministry of Heritage & Tourism Sultanate

Vorig artikel6 Unieke accommodaties voor een onvergetelijke vakantie naar de Franse Atlantische Kust 
Volgend artikelDuurzaamheid, ontspanning en een avontuurlijke winter in Stubaital
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in