Home Europa 16x De mooiste nationale parken van Duitsland

16x De mooiste nationale parken van Duitsland

237
0
16x De mooiste nationale parken van Duitsland

Soms hoef je voor een ontspannen vakantie niet verder te reizen dan het buurland. Zoals bijvoorbeeld een vakantie naar Duitsland. Wil jij optimaal ontspannen in Duitsland? Dit zijn 16x de mooiste nationale parken van Duitsland waar het niet alleen goed toeven is, maar waar je soms ook vergeet dat je bij de buren op bezoek bent.

 

Vakantie in Duitsland

Duitsland is al jaren razend populair als vakantieland, niet in de laatste plaats omdat het als buurland makkelijk en snel bereikbaar is. Duitsland is een groot land en heeft voor iedereen wat te bieden. Of je nu met pubers onderweg bent en op zoek bent naar de leukste pretparken van Duitsland of gewoon wil wandelen, in Duitsland is het allemaal mogelijk.

 

16x De mooiste nationale parken van Duitsland

Niet alleen qua activiteiten kun je in Duitsland alle kanten op, dat geldt ook voor het landschap. Van bergen tot mooie meren, van eilanden tot uitgestrekte bossen, Duitsland heeft het allemaal. Daarbij mogen ook onderstaande 16 nationale parken in Duitsland niet ontbreken.

 

1. Nationalpark Jasmund

Alhoewel dit park het kleinste nationale park van Duitsland is en slechts 30,03 km2 is, wordt het elk jaar door talloze reizigers bezocht. En dat is niet zo gek, want in het park, gelegen bij Rügen aan de Oostzeekust, vind je diverse unieke planten en dieren. Combineer dit met de witte krijtrotsen bij de Stubbenkammer, het blauwe water en het eeuwenoude beukenbos (staat op de UNESCO lijst) en je hebt een prachtige bestemming.

 

2. Nationalpark Berchtesgaden

Nationalpark Berchtesgarden in het uiterste zuiden van Beieren, vlakbij de grens met Oostenrijk, is dé vakantiebestemming bij uitstek. Hier kun je genieten van bergen met panoramisch uitzicht, bossen, rivieren en de Köningssee. Dit prachtige meer is tot 190 meter diep, omgeven door bergen en heeft dankzij de in het water aanwezige mineralen een mooie azuurblauwe kleur.

 

3. Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer

Dit is niet alleen het Duitse deel van de Waddenzee, maar is bovendien het grootste nationale park van Duitsland. Met slechts 2 gezinnen en 1 persoon die zich bezig houdt met de vogels in de omgeving is het gebied nagenoeg onbewoond. Dit staat in schril contrast met onze Waddeneilanden waaronder Texel. Je vindt hier meer dan 3200 diersoorten en het is tevens het grootste vogelgebied van Midden Europa (10 – 12 miljoen vogels).

 

4. Nationalpark Hamburgisches Wattenmeer

De Duitse Waddeneilanden bestaan uit drie eilanden, waarvan het Nationalpark Hamburgisches Wattenmeer het kleinste eiland is. Omdat het een groot natuurgebied is kun je niet overal in het park komen, tenzij er een gids meegaat. Dat neemt niet weg dat het zeker de moeite van het bezoeken waard is.

 

5. Nationalpark Niedersächsiches Wattenmeer

Het laatste van de drie Duitse Waddeneilanden is Nationalpark Niedersächsiches Wattenmeer. Dit gebied grenst aan de Nederlandse Waddenzee en is de hotspot voor een veelvoud aan flora en vooral fauna. Met name op de eilandjes Juist en Langeoog vind je een variëteit aan planten en dieren.

16x De mooiste nationale parken van Duitsland Nationalpark Niedersächsiches Wattenmeer

 

6. Nationalpark Unteres Odertal

Het park met zijn zeer rijke flora en fauna leent zich perfect voor het maken van lange wandelingen, fiets- en kanotochten. Het overstromingsgebied strekt zich uit tot het nabijgelegen Polen. Kleine tip: in het najaar vind je hier veel kraanvogels en andere vogels die in dit gebied overwinteren.

 

7. Nationalpark Sächsische Schweiz

Dit park maakt geen deel uit van de Alpen, maar bestaat wel voor een (groot) deel uit hoge rotsen. Met een oppervlakte van slechts 94 km2 is het één van de kleinste parken van Duitsland, maar een must om te bezoeken. Door het park stromen riviertjes, de Elbe, je vindt er beukenbossen en vanaf de rotsen heb je een geweldig panoramisch uitzicht.

16x De mooiste nationale parken van Duitsland Nationalpark Sächsische Schweiz

 

8. Nationalpark Hünsrück Hochwald

Het park bestaat uit middengebergte afgewisseld door bossen, pittoreske plekken en een zeer veelzijdige natuur. Het gebied strekt zich uit tot aan de wijnbouwgebieden van de Rijn, de Moezel, Nahe en Saar. Hier kun je naar hartenlust wandelen en fietsen.

 

9. Nationalpark Hainich

Het enige nationale park van Thüringen, dat vooral bedoelt is voor de bescherming van de oude beukenbossen. Je kunt op de bossen uitkijken als je het 540 meter lange Baumkronenpfad loopt (een loopbrug tussen de bovenkant van het bos door).

 

10. Nationalpark Schwarzwald

Het Nationalpark Schwarzwald is één van de jongste nationale parken van Duitsland (2014). De natuur is hier nog ongerept en wild, waardoor het de perfecte bestemming is voor avontuurlijke reizigers. Het park is een mooie combinatie van heidelandschap, donkere naaldbossen, bergmeren en panomarisch mooie uitzichten. Vervelen is hier gegarandeerd niet bij.

16x De mooiste nationale parken van Duitsland Nationalpark Schwarzwald

11. Nationalpark Bayrischer Wald

Het Beierse Woud kent ook een nationaal park waar het goed toeven is. Wil je genieten van een wijds uitzicht over de omgeving? Dan is een klim naar de 1456 meter hoge Grosse Arber een must. Bij goed weer kun je zelfs de Alpen zien liggen. Het park is geschikt voor jong en oud en heeft alles om op avontuur en ontdekkingstocht te gaan.

 

12. Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft

Dit mooie nationale park vind je aan de Oostzeekust en is maar liefst 805 vierkante kilometer groot. Het is een belangrijke broedplaats voor diverse watervogels. Je vindt hier bovenien twee lagunegebieden (Bodden). Het gebied leent zich perfect voor het maken van wandelingen en fietstochten. Ook is het mogelijk om een boottocht door het gebied te maken.

 

13. Nationalpark Kellerwald-Edersee

Het Nationalpark Kellerwald-Edersee is gelegen in Essen en is het enige nationale park in dit gebied. Opvallend aan dit park zijn de boomreuzen met grillige vormen, de kronkelende Edersee en ruige steile hellingen. Je kunt de 70 km lange oerwoudroute lopen of je pakt de boot en maakt een vaartocht over de Ebersee om te genieten van dit uitgestrekte natuurgebied.

 

14. Nationalpark Müritz

Dit park ligt in het Mecklenburger merengebied en de omgeving en het park tellen meer dan 1000 meren. Niet zo gek dus dat je hier niet alleen heerlijk kunt wandelen en fietsen, maar ook kunt kajakken en boottochten maken. Het park beschikt ook over een speciale nationale park bus, waarmee je op plekken komt waar je met de auto niet mag rijden. De bus is gratis inbegrepen bij de entreeprijs van het park.

 

15. Nationalpark Eifel

Ook dit is een vrij jong park (2004) waar vooral de zwarte ooievaar, de oehoe en wilde katten hun plekje hebben gevonden. Via de speciale wildernis trail kun je van deze wilde dieren genieten. Het park ligt in Nordrhein Westfalen en is voor Nederlanders heel goed bereikbaar.

 

16. Harz

Als je op zoek bent naar een bijzonder dier dat je tijdens je wandeling tegen zou kunnen komen, dan moet je naar de Harz. Hier leven sinds een paar jaar weer wilde lynxen. Verder kun je met de stoomtrein de Brockenberg op, de Titan RT hangbrug oversteken en het mijnbouwstadje Goslar bewonderen. Wat je hier nog meer kunt doen ontdek je hier.

 

Vorig artikelOntdek de mooiste stranden van Mallorca
Volgend artikelWat te doen bij onweer als je onderweg bent?
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in