Home Europa 3 activiteiten die je moét doen in Malta

3 activiteiten die je moét doen in Malta

333
0
3 activiteiten die je moét doen in Malta

Malta is een heerlijke bestemming voor een vakantie. Of het nu lente, zomer of herfst is, het is hier altijd goed toeven. Benieuwd wat je kunt doen op Malta? Lees dan snel verder en ontdek 3 activiteiten die je moet doen in Malta.

 

Malta bezoeken: tips van een ‘local’

In dit artikel neemt Aurélie jullie mee langs drie leuke activiteiten op Malta. Ze was hier niet alleen op vakantie, maar is hier ook naar school geweest. Tips dus van een ‘local’ om het eiland optimaal te verkennen.

 

Popeye village

Popeye village is een ontzettend fijn en gezellig familiepark, waar van alles te doen is. Ondanks het feit dat het bekend staat als familiepark is het zeker ook leuk om met een vriendengroepje te bezoeken. Vervelen is er niet bij, want het krioelt het er van de activiteiten. En zoals de naam al aangeeft: het is het dorp van niemand minder dan Popeye de Zeeman.

 

Vervoer

Vanaf mijn hotel (Dean Hamlet Hotel) tot aan het familiepark is het ongeveer 50 minuutjes met de bus. In Malta kost een busrit 2 euro. Dit ticket is dan gedurende 2 uur geldig, daarna moet je een nieuw ticket kopen. De bussen bieden ook verschillende abonnementen aan, maar die waren voor mij niet van toepassing. Vanaf de bushalte tot het park is het dan nog ongeveer 20 minuutjes wandelen. Let op: je wandelt naast de weg met druk verkeer en zonder voetpad. De ligging van het OV ten opzichte van het park is dus niet helemaal ideaal, zeker niet voor een familiepark.

 

Toegangsticket

Als je het park vergelijkt met andere themaparken bij ons in de buurt is de prijs echt degelijk. De gemiddelde prijs ligt rond de 20 euro, maar is seizoens- en leeftijdsgebonden. Ik heb zelf mijn ticket gekocht aan de kassa en hier was ongeveer een wachtrij van 10 minuten, wat zeker in het hoogseizoen goed meevalt. Bij de prijs zit ook een postkaartje inbegrepen.

Je kan deze ophalen in de winkel, waar je dan uit verschillende postkaarten kunt kiezen. Dit is overigens een slimme zet: doordat je in de winkel bent kom je ook direct in de verleiding om andere producten aan te schaffen. Houd hier rekening mee als je met je kind naar binnen stapt. H

 

Activiteiten

Op het park zelf is er echt van alles te doen. Er staan verschillende huisjes van de filmset van Popeye, wat super interessant is om te zien. Ook speelt er zich voortdurend een film af over de historie van de Popeye serie, reclame en je de filmset zelf ook bezoeken.

Popeye village is ook gelegen in een baai, hierdoor bezitten ze een deel van het water met verschillende opblaasbare luchtkussens. Om het uur waren er ook zumba lessen in het water en verschillende toneel opvoeringen.

Probeer er ook zo vroeg mogelijk aanwezig te zijn, want er zijn heel veel ligbedjes aanwezig, maar meestal niet genoeg voor iedereen. Het zijn grote ligbedjes met een overkapping, zodat er schaduw genoeg is en er is plek voor twee in zo’n bedje. Ik heb hier dus ook vooral gelezen als ontspanning.

Door het park zelf wandelden er ook verschillende Popeyes en Olijfjes rond. Er was ook een apart zwembad, een minigolf en verschillende restaurantjes. Dit waren zowat al de activiteiten in het park en dus ideaal als een dagtrip.

 

Casa Rocca Piccola

Casa Rocca Piccola is een paleis in de hoofdstad van Malta, Valletta. Het is een klein paleisje met veel historie en interessante weetjes. Het paleis zelf is overigens nog steeds in bezit en wordt bewoond door de nazaten van de eerste bewoners. Ondanks dat is een deel voor bezoekers open en krijg je een klein kijkje in het leven (vroeger en nu) van de paleisbewoners.

 

Vervoer

Vanaf mijn hotel tot aan de stadspoort in Valletta is een rechtstreekse busrit van ongeveer 45 minuten. Vanaf de stadspoort tot het paleis was het ongeveer 15 minuten wandelen door de drukste en meest toeristische straat van Valletta. In deze straat kom je ook weer verschillende toeristenwinkeltjes tegen, waar je leuke souvenirs kan kopen. Ik raad je wel aan om in de stad je handtas zeer goed in de gaten te houden. Ik raad dus zeker geen rugzak aan, maar een schoudertas die je goed in de gaten kunt houden.

 

Toegangsticket

Voor het paleis had ik ook geen online tickets besteld, maar het was perfect mogelijk om aan de kassa een ticket te kopen. De toegang is ongeveer 7 euro en is ook weer leeftijdsgebonden. Een begeleide Engelse gids is ook in de prijs inbegrepen en is een echte meerwaarde in het museum.

De tour is niet ontzettend lang, maar wel ontzettend interessant. Het is geen heel lange uitleg, maar het waren meer interessante weetjes opgesomd. De begeleide tour is om het uur en ik was dus speciaal op dit gerichte uur in het museum aanwezig, zodat ik niet te lang moest wachten. Na de begeleide tour heb je zelf de mogelijkheid om het museum te ontdekken en foto’s te maken.

 

Casa Rocca Piccola museum

Op de gids moesten we in een gezellig schattig tuintje wachten samen met een papegaai. Ook waren hier verschillende stoeltjes aanwezig in de schaduw. Vervolgens nam de gids ons mee naar een super oud altaar dat hier aanwezig was. Het was helaas wel ingeklapt, maar er stond een infofolder bij met hoe het altaar er uitgeklapt zou uitzien.

Ook was er een ontzettend mooi geweven rok dat een uniek stuk was dat er maar enkele dagen aanwezig was. Het museum bezit ook een unieke schaakset en koets. Het museum sloot af met een ontzettend chique gedekte dinertafel. Vergeet ook niet om ondergrondse tunnels uit WOII te bezoeken als je hier bent!

3 activiteiten die je moét doen in Malta Casa Rocca Piccola

San Paolo Naufrago

San Paolo Naufrago is een fijn gezellig Italiaans restaurantje dat zich in de hoofdstad Valletta bevindt. Het is een ontzettend gewild restaurant, dus ik raad jullie zeker aan om op voorhand te reserveren anders garanderen ze je geen tafeltje.

 

Uitzicht

Dit restaurant staat vooral bekend om zijn super gezellige uitzicht. De buurt is ook versierd met esthetisch mooie lampjes. Dit uitzicht is ideaal voor Pinterest en Instagram foto’s, maar ook zeker voor de eetfoto’s.

 

Service restaurant

Ik ben hier samen met een vriendinnetje gaan eten. We hadden zelf niet gereserveerd, maar we waren wel redelijk vroeg aanwezig, waardoor we gelukkig nog een plekje hadden. Als we tien minuten later geweest zouden zijn, was er geen plek meer geweest. Er stond na ons namelijk een ontzettend lange rij bij het restaurant te wachten voor een plekje.

Hierdoor stond er wel een limiet op je tafel, waardoor je in anderhalf uur verplicht was de tafel te verlaten. Je moet dit natuurlijk wel in het achterhoofd houden, maar het was nu niet direct een struikelblok. Ook was er een snelle service en het personeel was ontzettend vriendelijk.

 

Eten San Paolo Naufrago

Mijn vriendin heeft een pizza Hawaï besteld en ik heb lekkere lasagne besteld. Het waren echt grote porties, waardoor we het beide niet op kregen. Na ons dinertje vroegen ze zelfs om het mee naar huis te nemen in een take-away doos, waardoor we de volgende dag nog volop konden genieten van ons eten.

3 activiteiten die je moét doen in Malta San Paolo Naufrago

 

Ben je ooit een weekendje in Malta? Dan kan ik jullie zeker een dagtrip naar Popeye village aanraden en de volgende dag een dagje in Valletta in combinatie met het museum en het Italiaanse restaurant.

En wie denkt dat Malta alleen in de zomer leuk is heeft het mis! Malta is in de winter een echte aanrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in