Home Europa 7 Tips voor je volgende bezoek aan Europapark

7 Tips voor je volgende bezoek aan Europapark

440
0
7 Tips voor je volgende bezoek aan Europapark

Europapark behoort tot één van de populairste attractieparken van Europa. Niet zo gek, want het is een immens groot park. Wil jij niets missen? Lees dan eerst deze 7 tips voor je volgende bezoek aan Europapark.

 

Europapark Duitsland

Europapark in het zuiden van Duitsland is sinds eind maart weer open en ditmaal met nog meer leuke attracties. In het park zijn maar liefst 16 Europese landen in het klein nagebouwd met over al deze themagebieden verdeeld meer dan 100 attracties en shows. Genoeg dus om je niet te vervelen. Het attractiepark is geschikt voor alle leeftijden en vooral pubers zullen het hier naar hun zin hebben. Ben jij dol op achtbanen? Dan kom je hier geheid aan je trekken, want er zijn maar liefst 13 achtbanen te vinden. Verder is er een waterpark te vinden, waar je ook na sluitingstijd van het park zelf kunt genieten.

 

7 Tips voor je volgende bezoek aan Europapark

Zoals je kunt lezen is het een ontzettend groot park. Niet zo gek dus om hier meerdere dagen voor uit te trekken. Bezoek je het park slechts één dag? Houd er dan rekening mee dat je slechts een klein gedeelte kunt zien en doen. Gelukkig liggen er in de directe omgeving van het park een aantal (thema) hotels, zodat je je bezoek kunt verlengen met meerdere dagen.

 

1. Boek een hotel

De eerste tip is daarom meteen: boek een hotel, zodat je meerdere dagen achter elkaar naar het park kunt gaan. Vaak hebben de hotels en reisaanbieders leuke combinatiekortingen, waardoor het voordeliger is om Europapark meerdere dagen te bezoeken. Bovendien heb je als hotelgast vaak eerder toegang tot het park en kun je er gratis parkeren.

 

2. Kijk vooraf welke attracties je echt wil bezoeken

Vooral tijdens de vakantieperiode kan het ontzettend druk zijn in het park. Of je er nu 1 dag of meerdere dagen bent: het is handig om een plan op te stellen van de attracties die je absoluut niet wil missen. Aan de hand hiervan kun je van tevoren een route uitstippelen, zodat je niets hoeft te missen.

Op de website vind je alle actuele informatie over de attracties. Verder kun je natuurlijk op Youtube en Tiktok kijken of de attracties werkelijk net zo leuk zijn als je denkt. Ben je eenmaal in het park? Dan kun je via de EP-Express of de Eurotower een laatste snelle inspectie doen om te kijken of de route en attracties in de smaak vallen.

 

 

3. Maak je niet te druk over lange wachtrijen

Net als in veel andere pretparken krijg je bij Europapark ook te maken met wachtrijen. Zeker in de vakantieperiodes. Gelukkig valt de wachttijd in de meeste gevallen reuze mee. Zorg wel dat je ruim voor sluitingstijd in de wachtrij staat, want de sluitingstijd geldt voor de wachtrijen en niet de attracties. Sta je al in de rij, dan zul je gewoon nog in de attractie mogen ook als het al na sluitingstijd is.

 

4. Zelf eten meenemen

Wil je zelf eten meenemen? Dat is zeker toegestaan en kan bovendien in tijd schelen (niet in de rij bij een restaurant, maar eten terwijl je van attractie naar attractie loopt).  Overigens zijn er verdeelt over het park 74 restaurants te vinden, dus er is wel keuze genoeg mocht je toch liever geen eten mee willen nemen. Daarnaast zijn er ook shows waar je niet alleen kunt genieten van spetterende optredens, maar waar je tegelijkertijd een hapje kunt eten. Op die manier sla je direct twee vliegen in één klap.

 

5. Attracties en services voor de allerkleinsten en hun ouders

Het park is gericht op gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Heb je een baby? Ook dan ben je van harte welkom in Europapark. Peuters en kleuters vinden op verschillende plekken in het park vermaak. Wil jij als ouder in een attractie? Geen probleem! Wissel gewoon af, zonder dat je daarvoor twee keer in de rij hoeft te staan, dankzij de babysit-switch.

 

6. Bezoek het park op hoogtijdagen

Europapark houdt rekening met speciale hoogtijdagen en past daarop de evenementen en shows op aan. Vind je het niet erg om in een bomvol pretpark te genieten? Dan is dit wellicht een aanrader.

 

7. Houd rekening met vakantiedagen

Europapark is centraal gelegen voor Duitsers zelf en omringende landen zoals Franrijk en Zwitserland. Wil je in rust genieten van alle attracties? Omzeil dan de vakanties in deze landen.

 

 

 

Vorig artikelOntdek 15 verborgen parels in Londen
Volgend artikelTips voor een voordelige vakantie
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in