Home Europa Alcudia op Mallorca: neem een duik in de geschiedenis

Alcudia op Mallorca: neem een duik in de geschiedenis

379
0
Alcudia op Mallorca neem een duik in de geschiedenis

Als je op Mallorca bent, mag een bezoek aan de oudste stad van het eiland niet ontbreken. Ontdek waarom Alcudia op Mallorca een must visit bestemming is en neem een duik in de geschiedenis.

 

Alcudia, Mallorca

Alcudia is de oudste stad van het Spaanse eiland Mallorca. Je vindt de stad aan de noordoostkust en is niet in de laatste plaats erg geliefd onder gezinnen met kinderen. Dat komt gelegen is aan een 10 kilometer lang strand, dat als één van beste stranden van het eiland gezien wordt. Niet alleen vind je hier fijn wit zand, maar ook kristalhelder turkoois water dat langzaam afloopt, waardoor het hier een paradijs is voor kleine kinderen.

Maar de stad heeft nog veel meer te bieden dan alleen een ontzettend mooi strand. Het is namelijk een stad met lange historie en cultuur die je overal in de stad terugziet.

 

Alcudia op Mallorca: neem een duik in de geschiedenis

Alcudia heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De stad werd gesticht door de Romeinen en staat bekend om zijn prachtige ommuurde oude stad, ook wel bekend als Alcudia’s historische centrum. Wandelend door de geplaveide straten waan je jezelf in een andere tijd. Op sommige plekken zijn het bredere straten, op andere plekken zijn de straatjes smal. Je betreedt het oude stadsgedeelte via de Porta de San Sabestià.

Alcudia op Mallorca neem een duik in de geschiedenis

Oude stadsgedeelte Alcudia

Het oude stadsgedeelte is weliswaar niet bijzonder groot, maar wel heel goed bewaard gebleven. Hier vind je leuke kleine winkeltjes, boetiekjes, maar ook heerlijke restaurants (met binnenplaats) waar het goed toeven is. Vergeet ook niet een ijsje te halen op een mooie zomerse dag.

Alcudia op Mallorca neem een duik in de geschiedenis oude stadsdeel

Plaça de la Constitució

Zoek je een centale plek waar je de keuze hebt uit heel veel restaurants en terrasjes? Dan moet je een stukje doorlopen naar het Plaça de la Constitució. Hier vind je talrijke cafés en restaurants met terrassen. Houd er wel rekening mee dat dit een behoorlijk toeristisch plekje is, waardoor het er behoorlijk druk kan zijn.

 

Porta del Moll

Als je het hele oude stadsgedeelte doorgelopen bent, dan kom je vanzelf uit bij de Porta del Moll. Deze staat ook bekend als Puerta de Xara en is eigenlijk niets anders dan de tweede stadspoort. Het is dé ontmoetingsplek van de stad met palmen en groen.

Alcudia op Mallorca neem een duik in de geschiedenis porta del Moll 1

Alcudia op Mallorca neem een duik in de geschiedenis porta del Moll

 

Stadsmuren van Alcudia Mallorca

De middeleeuwse stadsmuren uit de 14e eeuw zijn voor een deel bewaard gebleven en getuigen van lang vervlogen tijden. Wil je weten hoe het is om langs de stadsmuren te lopen? Er zijn twee trappen die toegang geven tot de stadsmuren (vlakbij de Porta de Sant Sebastià), waardoor je gedeeltelijk over de muren heen kunt lopen. Vanaf de muren heb je een mooi uitzicht over de omgeving en het oude deel van de stad.

Alcudia op Mallorca neem een duik in de geschiedenis trappen stadsmuur
Trappen naar de stadsmuur
Alcudia op Mallorca neem een duik in de geschiedenis stadsmuur lopen
Wandelen op de stadsmuur
Alcudia op Mallorca neem een duik in de geschiedenis stadsmuur 1
Op de stadsmuur

 

Romeinse theater en ruïnes van Pollentia

Loop je iets verder weg van Alcudia, dan kom je bij de overblijfselen van wat ooit het Romeinse theater was en de ruïnes van Pollentia. Hier kun je tussen de goed bewaard gebleven ruïnes nog heel goed zien dat hier vroeger voorstellingen werden gegeven.

Alcudia op Mallorca neem een duik in de geschiedenis ruines

Vorig artikel11x Bijzonder overnachten in België
Volgend artikelBezienswaardigheden op Texel: ontdek de parels van het grootste Waddeneiland
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in