Home Europa Finland voor zesde opeenvolgende jaar uitgeroepen als gelukkigste land ter wereld

Finland voor zesde opeenvolgende jaar uitgeroepen als gelukkigste land ter wereld

487
0
Finland voor zesde opeenvolgende jaar uitgeroepen als gelukkigste land ter wereld

Finland is voor het zesde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld door het jaarlijkse World Happiness Report van de Verenigde Naties. Niet zo gek als je ziet wat het land allemaal te bieden heeft. Ontdek hieronder waarom ook jij Finland wil bezoeken.

 

Finland: het vakantieland bij uitstek in de winter en zomer

Bij Finland denken veel mensen vooral aan kou en sneeuw en wordt dit automatisch gelinkt aan een vakantie in de winter. Gelukkig heeft het land nog veel meer te bieden dan alleen een wintervakantie. Ook in de zomer is Finland een goede vakantiebestemming. Zeker als je eindeloos wil genieten van zomerse dagen in Zuid-Finland.

 

Finland voor zesde opeenvolgende jaar uitgeroepen als gelukkigste land ter wereld

Dat het land veelzijdig is en geschikt is als vakantiebestemming in alle seizoenen, maakt het natuurlijk nog niet tot het gelukkigste land ter wereld.

Het geheim van het Finse geluk wordt wereldwijd besproken sinds Finland de eerste genomineerde was voor de prestigieuze titel. Finnen geloven zelf dat de sleutel tot hun geluk te vinden is in vier elementen: natuur, levensstijl, voeding en duurzaamheid. Deze zomer leert Finland je hoe je deze kwaliteiten onder de knie kunt krijgen en je innerlijke Fin kunt vinden.

 

Een diepe band met de natuur

Naast de 187.000 meren is 75% van Finland bedekt met uitgestrekte groene bossen. Finland telt 41 nationale parken en biedt zowel burgers en bezoekers gelijke rechten met Everyman’s Rights – de vrijheid om door de natuur te dwalen en te genieten van buitenactiviteiten, ongeacht wie het gebied bezit of bewoont. Het is geen wonder dat Finnen een diepe band met de natuur koesteren – en geluk vinden in de vele voordelen die de natuur biedt. Het is bijvoorbeeld bewezen dat zelfs 15-20 minuten in het bos de bloeddruk verlaagt en stemming verbetert.

Ideaal dus als je helemaal tot rust wilt komen en wil genieten van de natuur. Een wandelvakantie in Finland behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Genieten van een eenvoudige levensstijl

Favoriete Finse gewoonten en activiteiten zijn vrij eenvoudig. De Finse sauna, een cruciale bron van wellness in Finland, is een wereldberoemd instituut dat bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen. Gecombineerd met een verfrissende duik in een nabijgelegen meer in de zomer, of ’s winters een stoere duik in een ijsgat, een sauna – door velen beschouwd als een levensstijl – draagt stevig bij tot het Finse geluk.

 

Een toewijding aan duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor veel vakantiebestemmingen en Finland vormt hier geen uitzondering op. Alhoewel voor Finnen duurzaamheid traditioneel gezien al erg belangrijk is – of het nu gaat om het behoud van de omringende natuur cultureel erfgoed of het maken van innovaties voor dagelijks gebruik. Van meubels tot kleding, Fins design is naadloos geïntegreerd in het dagelijks leven in Finland. In een land vol spannende contrasten en de natuur als eindeloze inspiratiebron, speelt duurzaamheid een invloedrijke rol voor het geluk van het land.

Liefde voor seizoensgebonden en lokaal eten

Fins eten is eenvoudig, heerlijk en gebaseerd op verse, natuurlijke ingrediënten. Met ’s werelds schoonste lucht, zuiver water uit duizenden meren en een rijkdom aan wilde ingrediënten – zoals bessen, paddenstoelen en kruiden – die in de bossen van het land kunnen worden verzameld, is voedsel een van de essentiële elementen van geluk voor Finnen.

Je kunt jezelf laten verwennen in een Fins restaurant of als je wat avontuurlijker ingeteld bent kun je er zelf op uitgaan en je avondeten bij elkaar plukken of zoeken.

Vorig artikelAlles wat je moet weten over handbagage meenemen in het vliegtuig + winactie
Volgend artikelEuropa-Park Duitsland opent met tal van nieuwe attracties en shows
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in