Home Europa Hotel Kohlpeter comfortabel en gezellig hotel in Salzburg

Hotel Kohlpeter comfortabel en gezellig hotel in Salzburg

250
0
Hotel Kohlpeter comfortabel en gezellig hotel in Salzburg

Plan je een bezoek aan Salzburg? Zoek je nog een fijn hotel voor je verblijf? Boek dan je verblijf bij Hotel Kohlpeter, een comfortabel en gezellig hotel in Salzburg. Hier kun je overigens niet alleen overnachten, maar ook heerlijk eten.

 

Verblijf in Salzburg

Salzburg is een veelzijdige en leuke stad die je zeker een keer gezien moet hebben. Bekend vanwege de scènes uit de film Sound of Music (je kunt hier verschillende Sound of Music tours boeken), maar ook het Mozarthuis en natuurlijk de verschillende kerstmarkten. Vooral in de zomer en de winter is het een bijzonder geliefde bestemming en moet je er vroeg bij zijn om een leuk hotel te vinden. Last minute moet je echt geluk hebben om nog ergens een plekje te vinden. Ben je dus van plan om naar Salzburg te gaan? Boek ruim op tijd je verblijf.

Leestip: Salzburg wat te doen en wat te zien

 

Hotel Kohlpeter comfortabel en gezellig hotel in Salzburg

Wij besloten in december 2022 last minute naar Salzburg te gaan, omdat ik twee kaarten kreeg voor de trein naar deze stad. Een buitenkans die we met beide handen aangrepen. Nu is een last minute reis niets nieuws voor mij, maar het vinden van een betaalbaar en leuk hotel in het winterse hoogseizoen bleek toch nog een uitdaging.

Gelukkig is het uiteindelijk gelukt en kwamen we bij een fijn en comfortabel hotel terecht, namelijk Hotel Kohlpeter. Dit hotel ligt op ongeveer 10 minuten van het centrum af (goed bereikbaar met het OV). Het kleinschalige 3-sterren hotel is heel gezellig en bovenaf schoon.

Hotel Kohlpeter comfortabel en gezellig hotel in Salzburg badkamer

Het hotel ligt aan een niet al te drukke straat in een woonwijk (let op: je kunt er zo aan voorbij lopen als je niet goed oplet) en is daarom ook goed bereikbaar met de auto.  Het hotel heeft 23 kamers, waardoor het bijzonder overzichtelijk is.

Zowel de bedden als het beddengoed liggen heerlijk. Zeker in de winter heb je een dik dekbed nodig en hier heb je nog de mogelijkheid om onder een echt donzen dekbed te liggen. Ideaal als je net zo een koukleum bent als ik.

Hotel Kohlpeter comfortabel en gezellig hotel in Salzburg slaapkamer

Hotel Kohlpeter comfortabel en gezellig hotel in Salzburg slaapkamer 1

In het hotel is ook een restaurant, waar je in de avond heerlijk kunt eten en in de ochtend kunt genieten van ontbijt. Wij kozen voor een verblijf zonder ontbijt en dat is prima te doen, aangezien er vlakbij een Lidl is en een benzinestation waar je ook lekkers kunt kopen (is ook nog eens heel betaalbaar). Tijdens ons verblijf heb ik wel een heerlijke goulashsoep besteld. Deze kon ik bestellen en gewoon op mijn eigen kamer opeten (het was die avond nogal druk in het restaurant en na een drukke dag langs allerlei bezienswaardigheden was het ook een verademing om even in het rust nog even te kunnen genieten van een bord hete soep).

Hotel Kohlpeter comfortabel en gezellig hotel in Salzburg goulashsoep
Goulashsoep: een aanrader als je de hele dag door de kou hebt gelopen

Overigens zijn niet alleen de kamers schoon, de bedden comfortabel, ook het personeel is behulpzaam en aardig. Er wordt Engels gesproken, maar als je je in het Duits verstaanbaar kunt maken wordt dat erg gewaardeerd.

Al met al is het hotel een echte aanrader als je op zoek bent naar een verblijf in Salzburg.

 

Algemene informatie hotel Kohlpeter

Lieferinger Hauptstraße 23

5020 Salzburg

Oostenrijk

 

 

Vorig artikelSalzburg wat te doen en te zien
Volgend artikelOnderwateravonturen langs de kust van Oman
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in