Home Europa Maritim Hotel: het startpunt van je reis vanaf vliegveld Düsseldorf

Maritim Hotel: het startpunt van je reis vanaf vliegveld Düsseldorf

417
0

Vliegen vanaf een Duits of Belgisch vliegveld is al jarenlang ontzettend populair. Valt jouw vlucht heel vroeg in de ochtend en vlieg je vanaf Düsseldorf? Boek dan een nachtje bij Maritim Hotel. Een hotel dat recht tegenover de luchthaven ligt en daarmee het perfecte startpunt van je reis is.

 

Goedkoper vliegen vanuit België en Duitsland

Het was al populair, maar vanaf dit jaar is het nog populairder: vliegen vanaf een luchthaven in België of Duitsland. Dat voor deze landen gekozen wordt heeft niet alleen te maken met het feit dat het onze buurlanden zijn, maar vooral met het feit dat je in Nederland vanaf dit jaar te maken hebt met een hogere vliegbelasting die nu 26,43 euro per persoon per vlucht bedraagt.  Wil je dus goedkoper vliegen? Dan vertrek je vanaf België of Duitsland.

Daarnaast is er nog een reden dat veel mensen naar omringende landen uitwijken en dat heeft te maken met de chaos die vooral op Schiphol heerst. Veel vluchten worden gecanceld, er zijn talloze vertragingen en bagage raakt kwijt. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen uitwijken naar andere luchthavens in België en Duitsland.

Vliegen vanaf Brussel scheelt overigens niet alleen in geld, maar soms ook nog eens in vliegtijd. Houd er wel rekening mee dat in Brussel nog wel eens gestaakt wordt, waardoor je alsnog je vlucht kunt missen. De luchthaven in Düsseldorf daarentegen is vrij rustig en alles lopt vlot en is goed georganiseerd, vooral als je voor een hele vroege vlucht kiest.

 

Maritim Hotel: het startpunt van je reis vanaf vliegveld Düsseldorf

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: vliegen vanaf Düsseldorf betekent dat je niet eerder dan op zijn vroegst 3:30 uur op de luchthaven aanwezig kunt zijn. Er geldt namelijk een nachtelijk vluchtverbod in Düsseldorf, uitzonderingen daargelaten. Houd er ook rekening mee dat de luchthaven tussen 24:00 tot 3:30 uur gesloten is. Heb je dus een vroege vlucht dan ben je aangewezen op een overnachting in één van de omringende hotels.

Vorig jaar, voor onze vlucht naar Mallorca, boekten wij een overnachting bij een hotel op 10 minuten lopen, dit jaar kozen wij voor ons vertrek naar Santorini, een verblijf bij Maritim Hotel Düsseldorf. Een hotel dat letterlijk naast de luchthaven ligt, waardoor je binnen paar minuten bij de incheckbalie staat. Wel zo fijn als je om 5:00 uur aanwezig moet zijn, omdat je vlucht om 7:00 uur vertrekt. We stonden om 4:45 uur op en waren nog voor 5 uur op de luchthaven aanwezig.

 

Maritim Hotel voor het hele gezin

Zoals gezegd ligt het hotel direct naast de luchthaven. Maar dat is niet het enige voordeel. Er is een overdekt stuk stoep, zodat je vanuit de deuren van het hotel tot de ingang van de luchthaven droog kunt lopen mocht het regenen. De kamers zijn zo opgezet dat je er perfect kunt genieten met z’n tweetjes, maar ook overnachten met je hele gezin is hier mogelijk.

Maritim Hotel vliegveld Düsseldorf ingang

De kamer die wij hadden zag er niet alleen netjes uit, het bed sliep heerlijk. De badkamer was voorzien van een bad (helaas geen tijd voor gekregen, want onze trein naar de luchthaven viel uit, waardoor we enorm om moesten reizen met de bus), een heerlijke douche en een grote wasbak en toilet.

Maritim Hotel vliegveld Düsseldorf slaapkamer

Maritim Hotel vliegveld Düsseldorf minibar
Er is geen minibar: je kunt drinken bij een automaat in de hal halen

 

Maritim Hotel vliegveld Düsseldorf toilet en wastafel

Maritim Hotel vliegveld Düsseldorf douche en bad

Er was naast het bed ook een bureau en recliner in de kamer. Ideaal als je wat vroeger bent en even uit wil rusten. Vanwege het vliegverbod na 22:00 uur (op enkele uitzonderingen na) heb je van startende en vooral landende vliegtuigen eigenlijk geen last. Wij hadden geen super mooi uitzicht (keken uit op de andere vleugel van het hotel), maar je komt hier ook niet voor het uitzicht, maar ook uitgerust aan je vlucht te beginnen (of uit te rusten van je late vlucht, voordat je naar huis gaat).

Er zijn in het hotel diverse restaurants en bars mocht je iets te eten of drinken willen. Daarnaast is er een wellness en kun je hier zwemmen (als je genoeg tijd hebt). Wij hadden al gegeten en hadden bovendien echt alleen tijd om te douchen en te slapen (en zelfs dan hebben we maar paar uur slaap gehad, maar alles beter dan niets).

Maritim Hotel vliegveld Düsseldorf hal
Hal van het hotel

Betaalbare luxe: Maritim Hotel Düsseldorf

Het hotel heeft een luxe uitstraling, maar is betaalbaar, zeker als je de volgende truc toepast:

Via Booking.com kost het hotel (afhankelijk van het seizoen) tussen 116 – 280 euro (globaal). Op zich is dat al een hele mooie prijs. Vooral omdat het hotel ook beschikt over grote familiekamers, die zeer betaalbaar zijn. Wil je echter minder betalen, dan kun je het beste via de website van het Maritim hotel zelf boeken.

Hiervoor maak je eerst een account aan. Je krijgt dan direct een bonus van 1000 welkomstpunten. Deze punten kun je direct inzetten voor je boeking en daarmee kun je 10 euro korting krijgen op je overnachting! Dat is toch mooi meegenomen en maakt dat je boeking een stuk goedkoper is dan bij Booking.com.

Ontbijt kun je er apart bijboeken, maar voor vroege vluchten raad ik aan om of op de luchthaven zelf iets te kopen of vooraf iets te kopen wat je makkelijk mee kunt nemen. Let op: je mag geen vloeistoffen meenemen. Wil je water kopen? Doe dat dan na de incheck en koop niet bij de vele restaurants. Kies in plaats daarvan voor flesjes uit de automaat (deze vind je in de zij gangetjes). Let op: betalen is alleen mogelijk met contant muntgeld!

 

Heb jij een (vroege) vlucht vanuit Düsseldorf of kom je juist laat aan? Dan kan ik je een nachtje Maritim Hotel van harte aanraden!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in