Home Europa Ontdek de leukste musea op Santorini

Ontdek de leukste musea op Santorini

395
0
Ontdek de leukste musea op Santorini

Wie aan Santorini denkt, denkt waarschijnlijk vooral aan de geweldige zonsondergang. Maar ook op cultureel gebied is er veel te zien en te ontdekken op Santorini. Zo heeft het eiland verschillende musea die zowel tijdens regen als hitte goed te bezoeken zijn. Ontdek nu de leukste musea op Santorini.

 

Santorini, meer dan alleen een mooie zonsondergan

Zeg je Santorini, dan zeg je natuurlijk zonsondergang. Niet zo gek, want de zonsondergang op in Oia is werkelijk heel mooi. Alhoewel de zonsondergang buiten Oia minstens net zo leuk is. En wat dacht je van unieke stranden die het eiland rijk is en de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn? Daarnaast zijn er tal van betaalbare luxe verblijven, kun je genieten van diverse boottochten en nog veel meer.

 

Ontdek de leukste musea op Santorini

Mocht het nu onverhoopt een dag regenen of de mussen vallen nog net niet van het dak van de hitte, dan kun je op Santorini een leuk museum bezoeken. Er is voor elk wat wils.

 

Het Archeologisch Museum van Thera

Het Archeologisch Museum van Thera, gelegen in de hoofdstad Fira, is een must-visit voor liefhebbers van oude beschavingen. Het museum herbergt een uitgebreide collectie archeologische vondsten die teruggaan tot de prehistorische tijdperken van Santorini.

Ontdek de leukste musea op Santorini Het Archeologisch Museum van Thera

 

Hier kun je artefacten bewonderen die zijn opgegraven bij de opgravingen van Akrotiri, een Minoïsche nederzetting die in de as werd gelegd tijdens de vulkanische uitbarsting van Santorini in de 17e eeuw voor Christus. Van fresco’s en aardewerk tot sculpturen en gebruiksvoorwerpen, het museum biedt een intrigerende glimp van het dagelijks leven in het oude Santorini.

Ontdek de leukste musea op Santorini muurschildering Het Archeologisch Museum van Thera

 

Het Maritiem Museum van Oia

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de rijke maritieme geschiedenis van Santorini, is het Maritiem Museum van Oia een bezoek waard. Gelegen in het charmante dorp Oia, biedt dit museum een overzicht van de nautische tradities en erfgoed van het eiland. Je kunt verschillende nautische artefacten bewonderen, waaronder scheepsmodellen, zeekaarten, scheepsuitrusting en historische documenten. Het museum neemt je mee op een reis door de tijd en laat je kennismaken met de maritieme erfenis van Santorini.

Ontdek de leukste musea op Santorini maritiem museum oia

 

Lost Atlantis Experience museum

Wist je dat de mythe van het verloren Atlantis uit Santorini komt? Wil je je onderdompelen in de verloren oude stad Atlantis? Dan is een bezoek aan het Lost Atlantis Experience museum een must. Ook ontzettend leuk om te doen met kinderen aangezien er een 9-D beleving is. Het is geen gewoon museum, maar echt een interactief museum met veel bewegend beeld.

 

 

Cultureel Centrum Expositie Megaron Gyzi

Wil je het lopen door de smalle straatjes van Fira afwisselen met het bezoeken van een klein museum (expositie)? Breng dan een bezoek aan het Cultureel Centrum Expositie Megaron Gyzi. Een klein gebouw dat een inkijkje geeft in de geschiedenis (en de verwoestingen) van het eiland Santorini. Je hebt er tussen 30 – 60 minuten voor nodig, maar aangezien het maar een paar euro kost is het zeker leuk om een kijkje te nemen.

Ontdek de leukste musea op Santorini Megaron Gyzi

 

Ontdek de leukste musea op Santorini Megaron Gyzi 1

Prehistorische stad van Akrotiri

Als je dit museum wil bezoeken, dan kun je dat combineren met een bezoek aan Het Archeologisch Museum van Thera (koop een combiticket voor extra korting!). Deze prehistorische stad wordt ook wel eens het Pompeii van Griekenland genoemd. Niet zo gek, want ook deze stad werd bedolven onder een dikke laag as toen de vulkaan die voor het eiland ligt weer eens uitbarstte.

Ontdek de leukste musea op Santorini Akrotiri

Het museum is eigenlijk één grote opgraving van de stad. Het is overdekt en je ziet echt nog heel goed de contouren van gebouwen, de stadsmuur en veel meer. Archeologen zijn nog steeds bezig met opgravingen. Een deel van deze opgravingen worden in het eerder genoemde Archeologische Museum van Thera tentoongesteld.

Ontdek de leukste musea op Santorini akrotiri 1

 

Tomatenmuseum

Op Santorini vind je een wel heel bijzonder: een museum dat compleet gewijd is aan… tomaten! Je vindt het museum in het plaatsje Vlichada. In het museum, dat gevestigd is in een oude fabriek, kun je niet alleen alles leren over het verbouwen, oogsten en verwerken van de Katsari cherry tomaten die op het eiland verbouwd worden/werden, maar er is ook een aparte ruimte voor evenementen.

 

 

Wijnmuseum

Voor de liefhebbers is er ook nog een wijnmuseum waar je van alles en nog wat leert over de wijn en de druiven die op het eiland verbouwd worden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in