Home Europa Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld

Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld

355
0
Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld
Hintze Hall

Het Natural History Museum, gelegen in het hart van Londen, is één van ’s werelds meest bekende musea en een absolute must-visit bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de fascinerende wereld van de natuurwetenschappen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1881, trekt dit opvallende gebouw jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het museum huisvest een ongelooflijke collectie van meer dan 80 miljoen natuurlijke exemplaren, variërend van fossielen en mineralen tot flora en fauna. Ontdek het Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld.

 

Geschiedenis en Architectuur

Het Natural History Museum werd oorspronkelijk opgericht als onderdeel van het British Museum, maar in 1881 verhuisde het naar zijn huidige locatie aan Cromwell Road in South Kensington. Het iconische gebouw zelf is een meesterwerk van de 19e-eeuwse architectuur, ontworpen door Alfred Waterhouse. De architect koos voor een prachtige Romanesque stijl, gekenmerkt door ingewikkelde details en opvallende torentjes. De centrale hal, bekend als de Hintze Hall, verwelkomt bezoekers met een adembenemende mix van architecturale pracht en natuurlijke wonderen.

 

Een klein kijkje in het museum

Het museum is onderverdeeld in verschillende kleurenzones. Elke zone herbergt zijn eigen schatten. Omdat het museum ontzettend groot is, is het onmogelijk om alles op 1 dag te zien. Wil je het museum alleen 1 dag bezoeken? Check dan vooraf welke zones je absoluut niet mag missen. Er zijn ruimtes waar complete dieren opgezet zijn: van kleine vogels tot oerdieren. Hieronder vind je een kleine impressie van de afdelingen.

Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld interactief station stenen dino oudheid opgezette dieren

Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld interactief station stenen dino oudheidNatural History Museum in Londen: ontdek de wereld interactief station stenen dino oudheid medisch

 

1. Dinosaurussen

Een van de meest geliefde en adembenemende delen van het museum is de Dinosaurs Gallery. Hier kunnen bezoekers de indrukwekkende T-Rex en andere gigantische dinosaurusskeletten bewonderen. Hier vind je ook interactieve displays en multimedia-presentaties die de prehistorische wereld tot leven brengen.

Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld interactief station stenen dino

2. Earth’s Treasury Gallery

Op deze afdeling word je meegenomen op een reis naar het binnenste van de aarde en ontdek je een verbluffende verzameling edelstenen, mineralen en meteorieten. Leer meer over hoe deze waardevolle stenen zijn gevormd en wat ze ons vertellen over de geologie van onze planeet.

Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld interactief station stenen

 

3. Wildlife Garden (tijdelijk gesloten tot begin 2024)

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, is de Wildlife Garden de perfecte plek om tot rust te komen. Deze prachtige tuin biedt een natuurlijke habitat voor diverse flora en fauna, waaronder vogels, insecten en planten. Het is een geweldige gelegenheid om te leren over de lokale biodiversiteit van Londen.

Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld interactief station stenen dino oudheid fauna

4. Hintze Hall

De indrukwekkende centrale hal, de Hintze Hall, is de thuisbasis van ‘Hope,’ een gigantisch blauwe vinvis-skelet dat zweeft boven de bezoekers. Dit is een onvergetelijk moment voor elke reiziger die het museum bezoekt. Daarnaast worden in deze hal tijdelijke tentoonstellingen gehouden, dus het is altijd de moeite waard om te zien wat er op het programma staat tijdens jouw bezoek.

Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld
Hintze Hall

 

Interactieve Ervaringen

Het Natural History Museum biedt tal van interactieve ervaringen die het leren over de natuur en wetenschap leuk en boeiend maken voor alle leeftijden. Veel tentoonstellingen bevatten aanraakschermen, VR en hands-on activiteiten, waardoor bezoekers interactief meer ontdekken.

Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld interactief

 

Praktische Informatie

  • Locatie: Cromwell Road, Londen, SW7 5BD, Verenigd Koninkrijk
  • Openingstijden: Het museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.50 uur, behalve op 24, 25 en 26 december.
  • Toegangsprijs: Toegang tot het museum is gratis, maar er kunnen kosten verbonden zijn aan speciale tentoonstellingen.
  • Bereikbaarheid: Het museum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde metrostation is South Kensington, dat wordt bediend door de District, Circle en Piccadilly lijnen.

Natural History Museum in Londen: ontdek de wereld interactief station

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in