Home Europa Vanaf 25 november brengt ‘WOW, it’s Christmas’ magische kerstsferen naar Porto

Vanaf 25 november brengt ‘WOW, it’s Christmas’ magische kerstsferen naar Porto

234
0
Vanaf 25 november brengt ‘WOW, it’s Christmas’ magische kerstsferen naar Porto
© WOW

De verleidelijke geur van zoete lekkernijen, een warme kop chocomel of glühwein die je handen verwarmt en 1000 sprankelende lichtjes: vanaf 25 november zal de culturele wijk Vila Nova de Gaia weer schitteren in pracht- en praal wanneer het speciale kerstprogramma van ‘WOW, it’s Christmas’ begint. Ook dit jaar wordt er een 13 meter hoge kerstboom opgetuigd, welke met zijn vele lampjes de ogen van elke toeschouwer laat glinsteren. Naast de magische boom en de draaimolen voor kinderen, biedt WOW een dagelijks programma dat doorgaat tot 7 januari 2024.

 

WOW Kerst-winterwonderland: vermaak voor jong en oud

In november en december wordt het hoofdplein van WOW omgetoverd tot een waar kerst- winterwonderland, zelfs zonder sneeuw. Terwijl volwassenen naar de verschillende koren en livemuziek luisteren of kijken naar de theatersessies in de Sala Nasoni en van kraampje naar kraampje slenteren en zich laten inspireren tot het kopen van cadeautjes voor onder de boom, kunnen de kleintjes zich vermaken in de draaimolen, op de trampolines en springkussens. Daarnaast kunnen ze hun ouders overhalen om een bezoek te brengen aan de bioscoophoek in Lemon Plaza, waar seizoensfilms en popcorn familie-kerstavonden worden georganiseerd.

Op de straatmarkt staan tientallen nationale merken en lokale ambachtslieden die hier samenkomen om samen met de WOW-winkels de perfecte plek te bieden om kerstinkopen te doen. Tijdens regenachtige dagen biedt het Lemon Plaza altijd een comfortabele ruimte. Op dit overdekte plein heeft WOW een valley gecreëerd waar feeën je helpen met het maken van Secret Santa-cadeaus en waar de kerstman zijn eigen stoel heeft.

Tot 16 december vindt het kerstprogramma plaats in de weekenden. Vanaf de 16e is het programma dagelijks en is er elke dag wat anders te beleven. Van kerstmannen tot reusachtige peperkoeken, jongleurs en kabouters die er ronddwalen.

 

‘WOW, it’s Christmas’ programma

Het speciale ‘WOW, it’s Christmas’ programma is een aanvulling om het gebruikelijk aanbod van het culturele Vila Nova de Gaia, waaronder interactieve museumervaringen, workshops en de twaalf restaurants, bars en cafés. Vouchers voor één, twee of meer musea óf een proeverij, zijn een ideaal kerstcadeau voor onder de boom als er een trip richting WOW Porto in het verschiet zit.

 

Over WOW

In de nieuwe culturele wijk WOW dompelen sinds de zomer van 2020 bezoekers zich in het historische Vila Nova de Gaia – gelegen in het hart van Porto – onder de wondere wereld, geschiedenis en cultuur. Zeven musea, twaalf restaurants, bars en cafés, diverse winkels, evenement- en tentoonstellingsruimtes bieden de bezoekers op 55.000 vierkante meter niet alleen inzicht in de Portugese wijnproductie, maar ook verschillende culturele en gastronomische ervaringen. Dit alles met een weids uitzicht over de stad en de Douro-rivier. De gerestaureerde voormalige wijnpakhuizen vormen een ideale achtergrond voor Porto’s nieuwste toeristische highlight.

Vorig artikel5 Redenen om de feestdagen in New York City door te brengen
Volgend artikelVlieg deze winter naar zonnige bestemmingen met Emirates
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in