Home Midden-Oosten Ras Al Khaimah: een verborgen parel die je om deze drie redenen...

Ras Al Khaimah: een verborgen parel die je om deze drie redenen wilt bezoeken

226
0
Ras Al Khaimah Zipline Jebels Jais © Ras Al Khaimah Tourism Development Authority
© Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

Het meest noordelijke emiraat Ras al Khaimah is klein, maar groots. Het emiraat is niet alleen de thuisbasis van de enige parelkwekerij in de VAE, maar ook van enkele van de oudste archeologische opgravingen. Rondstruinende Arabische Oryxen sieren de woestijn, terwijl avonturiers in het Hajar-gebergte zweven tijdens de Jais Flight. Op slechts 45 minuten rijafstand van de luchthaven van Dubai, is deze gemakkelijk bereikbare bestemming een absolute must-visit.

 

Op ontdekkingstocht in de mangroven: parelkwekerij

Jaren voor de ontdekking van olie in de Arabische Golf was parelduiken de levensader van de lokale gemeenschap en de belangrijkste bron van rijkdom voor de VAE. De familie Al Suwaidi is al sinds de twaalfde en dertiende eeuw verbonden met de parelvisserij in de Golfstaten.

In de twintigste eeuw was de grootvader van Abdulla Al Suwaidi’s één van de laatst overgebleven parelduikers in de VAE, vóór de ontdekking van olie en de uitvinding van de gekweekte parel. Suwaidi Pearls is de enige parelkwekerij in de VAE die natuurlijk gekweekte en met de hand gezaaide oesters gebruikt in plaats van wilde. Dit draagt uiteindelijk bij aan de lokale economische ontwikkeling en bescherming van het milieu in Ras Al Khaimah.

Daarnaast is de parelkwekerij volledig milieuvriendelijk omdat er geen machines worden gebruikt bij het oogsten van de oesters. In plaats daarvan wordt het aangedreven door zonnepanelen, wat het gebruik van hernieuwbare energie en milieubescherming in de VAE bevordert. Suwaidi Pearls boerderij draagt bij aan de geïntegreerde aanpak van Ras Al Khaimah’s duurzaamheid en behoudt de cultuur en tradities van het emiraat.

Een bezoek aan de parelboerderij is een unieke culturele ervaring in Ras Al Khaimah en trekt bezoekers uit het hele land en daarbuiten. De gekweekte parelboerderij is een visuele blikvanger en ligt aan de voet van het indrukwekkende Al Hajar-gebergte in de noordelijke stad Al Rams.

De lagune van Al Rams profiteert van vers regenwater uit het Hajar-gebergte, dat het zeewater van zuurstof voorziet en zo de perfecte omgeving voor de parels creëert.

Ras Al Khaimah parelkwekerij Suwaidi Pearl farm © Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

 

Adrenaline in het Hajar-gebergte: ziplinen met 160 km/u

Avonturiers kunnen op de top van Jebel Jais, de hoogste piek van het land een buitengewone ervaring beleven. Met ’s werelds langste en snelste zipline razen waaghalzen met een snelheid van 160 km per uur over de bergkloven van het majestueuze Hajar-gebergte. In slechts twee minuten creëert deze vlucht een onuitwisbare herinnering.

Jais Adventure Park biedt ook de Jais Sky Tour, bestaande uit een aaneenschakeling van zes kleine ziplines die een opmerkelijke bergtocht vormen omdat ze achter elkaar zijn gekoppeld.

Op de rodelbaan Jais Sledder, gelegen op een hoogte van iets meer dan 1.350 meter, kunnen bezoekers niet alleen genieten van het prachtige bergpanorama, maar ook een adrenalinekick dankzij snelheden tot wel 40 km per uur.

Voor degenen die na zoveel opwinding trek hebben gekregen, biedt het 1484 by Puro restaurant een uitkomst. Gelegen op 1.484 meter hoogte, is dit het hoogste restaurant van de VAE. Hier worden niet alleen culinaire hoogstandjes van topklasse geserveerd, maar genieten gasten ook van een schitterend uitzicht op spitse bergtoppen.

Ras Al Khaimah zipline Jais sky tour © Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

 

Wild spotten in de woestijn

Altijd al oog-in-oog met een Oryx willen staan? Ras Al Khaimah biedt bezoekers de gelegenheid om de serene rust van de uitgestrekte Arabische woestijn te ervaren, waar enkele van de meest indrukwekkende terracotta duinen te vinden zijn.

Bij het Ritz Carlton Al Wadi Desert boeken avonturiers een nature drive door de woestijn. Hier rijden bezoekers tussen grasvlaktes en steppe-oases, waar gazellen, kamelen en zelfs zeldzame oryxantilopen hun toevlucht zoeken. Met een zorgvuldige aanpak is het zelfs mogelijk om slechts enkele meters van deze schuwe viervoeters en hun kroost te komen en ze zelfs te voeren.

Om de dieren op beeld vast te leggen moeten reizigers behendig zijn en de camera snel tevoorschijn halen, zoals op een safari – één verkeerde beweging en de behendige oryx verdwijnt opnieuw diep in de beschermde gebieden van het Al Wadi Natuurreservaat.

Bezoekers die hun dag willen afsluiten met een sfeervol diner in de woestijn onder de sterrenhemel, mogen het Sonara Camp niet overslaan, dat een unieke zonsondergangs- én dinerervaring biedt.

Ras Al Khaimah antilope spotten Al Wadi © Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

 

*uitgelichte afbeelding © Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

Vorig artikel5 Franse stedentrips met de trein
Volgend artikelTips reizen met je hond: autovakantie, treinvakantie en vliegvakantie
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in