Home Nederland Dagje uit Dagje uit tip: bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen

Dagje uit tip: bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen

1643
0
Dagje uit tip bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen

Niets zo leuk als een uitstapje maken in eigen land. Een dierentuin bezoeken is altijd een leuk idee, zeker tijdens de schoolvakantie. Mijn dagje uit tip: bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen. Een leuke dierentuin met voldoende speeltuinen voor kinderen.

 

Dagje uit in eigen land

Er zijn in eigen land talloze mogelijkheden om een dagje uit te gaan. Van pretparken tot dierentuinen en van de leukste indoor zwemparadijzen tot leuke musea voor kinderen. Bij de keuze van een uitstapje moet je rekening houden met een aantal zaken:

  • Leeftijd en interesses van degenen die meegaan
  • Weer (in de stromende regen naar een dierentuin gaan is minder leuk)
  • Eventueel mogelijkheid voor korting

Vervelen is er in geval niet bij als je kiest voor een staycation. Genoeg te beleven in ons kikkerlandje, zelfs als het weer ons even in de steek laat.

 

Dagje uit tip: bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen

Een dierentuin is zeker een goed idee voor jong en oud. Niet alleen kinderen genieten van de verschillende dieren, ook volwassenen kijken er hun ogen uit. Afhankelijk van de dierentuin kun je hier met gemak een halve tot een hele dag doorbrengen.

Ouwehands dierentuin Rhenen is een ontzettend leuke dierentuin met heel veel verschillende en unieke dieren. Deze dierentuin is bijvoorbeeld de enige in Nederland waar je echte panda’s vindt. Deze panda’s zijn in het echt nog schattiger als op de tv. Vorig jaar (2021) hebben ze ook een kleintje gekregen, waardoor het nog leuker is om de dierentuin te bezoeken. Ook worden beren in het berenbos opgevangen. De beren zijn gered van een leven onder erbarmelijke omstandigheden (bijvoorbeeld van het circus) en mogen hier de rest van hun leven doorbrengen.

Dagje uit tip bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen beren

Zowel binnen als buiten zijn dieren te vinden. Binnen kun je onder andere genieten van allerlei leuk ingerichte aquaria, buiten zie je apen, giraffen, olifanten en nog veel meer.

Dagje uit tip bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen apen

Naast het feit dat je levende dieren kunt bekijken is er ook een gedeelte waar opgezette dieren staan. Lijkt heel zielig, maar dit zijn dieren die door omstandigheden of leeftijd zijn overleden. Voor educatieve doeleinden is dit hartstikke leuk. Kinderen leren op die manier ook anders naar dieren en de natuur aan te kijken.

Dagje uit tip bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen opgezette dieren

Verder vind je in het dierenpark verschillende speeltuinen en mogelijkheden voor kinderen om even uit te razen als ze uitgekeken zijn op de beestjes. Bijvoorbeeld het leuk en overdekte RavotAapia. Terwijl je als ouder lekker geniet van eten en/of drinken kunnen de kids klimmen en klauteren.

Dagje uit tip bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen RavotAapia

Overigens is er ook een gedeelte waar niet alleen kleine kinderen zich kunnen uitleven. Midden in het park vind je grote plek waar een soort van luchtkussens zijn. Moeilijk om op te komen, maar als je er eenmaal op bent kun je ontzettend hoog springen. En dat trekt niet alleen kinderen, maar ook genoeg pubers en volwassenen.

De dierentuin is niet te groot en niet te klein, eigenlijk precies goed, zodat je er wel een aantal uurtjes zoet bent. Zeker als je er ook nog iets gaat eten en de kinderen laat spelen kun je er gerust een hele dag voor uit trekken.

 

Algemene informatie

Adres
Ouwehands Dierenpark

Grebbeweg 111

3911 AV Rhenen

 

Openingstijden

De openingstijdens kunnen nogal verschillen, afhankelijk van het seizoen. Je kunt ervan uitgaan dat de dierentuin 7 dagen per week open is van 10:00 – 17:00 uur

Entree

Leeftijd Tarieven*
0 t/m 2 jaar Gratis
3 t/m 9 jaar € 24,00 p.p.
Vanaf 10 jaar € 26,50 p.p.

De tarieven zijn geldig voor doordeweekse dagen, weekenden, vakanties en feestdagen. 

Extra’s
Parkeerkaart dagbezoeker (per auto) € 8,00 p.st.
Parkeerkaart abonnementhouders (per auto) € 4,00 p.st
Parkeerabonnement (per jaar) € 22,50
Hond € 5,00 per hond (incl. opruimzakje en koekje)
Jaarabonnement € 53,00 tot € 58,50 p.p.  Meer informatie.

 

 

 

 

Vorig artikelEen originele staycation in Nederland: het varen van de Elfstedentocht
Volgend artikelWeekendtip Het Wereldberoemde Verhalenfestival in Zwolle
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in