Home Nederland Dagje uit Op wildsafari in Nederland

Op wildsafari in Nederland

2454
2
Op wildsafari in Nederland

Dacht je dat je alleen in Afrika de Big Five kunt spotten? Dan heb je het mis! Ook in hier kun de Grote Vijf vinden op wildsafari in Nederland. Ontdek alles over het wildlife in Nederland tijdens je thuisvakantie.

 

De Grote Vijf van Staatsbosbeheer

Een vakantie naar Afrika zit er momenteel niet in. Niet getreurd, want voor de Big Five hoef je niet per se naar het buitenland. Wil je de originele Big Five spotten? Dan ga je natuurlijk gewoon naar de dierentuin. Ben je op zoek naar een Nederlands alternatief? Dan zijn de Grote Vijf van Staatsbosbeheer precies wat je zoekt.

De Nederlandse Grote Vijf bestaat uit: zeehond, bever, wild zwijn, edelhert en ree. Wil je al deze dieren spotten? Dan moet je op wildsafari in Nederland.

 

Op wildsafari in Nederland

Het is een hele uitdaging om een zeehond, bever, wild zwijn, edelhert en ree te spotten. Gelukkig is het niet onmogelijk als je maar weet waar je moet zijn. Op de website van Staatsbosbeheer kun je onder leiding van een boswachter een 4 uur durende tocht maken. Daarbij kom je op plekken waar je normaal niet zou mogen komen. Tijdens deze ontdekkingstocht ga je op zoek naar de Grote Vijf.

Geen zin om een tocht onder begeleiding te maken en toch de Grote Vijf zien? Dat kan natuurlijk ook. Hieronder lees je precies waar je moet zijn voor welk dier. Tip: vergeet niet om je verrekijker mee te nemen op wild safari!

 

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Als je een bezoek brengt aan Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je met een beetje geluk een aantal dieren van de lijst strepen. Je kunt hier namelijk zowel edelherten, als reeën en wilde zwijnen tegenkomen. Overigens hanteert het park zelf de big four. Dit zijn het edelhert, wild zwijn, ree en moeflon. Natuurlijk leven er in het park nog veel meer dieren. Ideaal dus als je in de natuur tot rust wil komen.

Let op: wilde zwijnen kunnen nogal agressief zijn, zeker als ze kleintjes hebben. Doe dus vooral geen poging om dicht in de buurt te komen. Ontdek hier wat je moet doen mocht je oog in oog komen te staan met een wild zwijn.

Zeehonden spotten op Texel

Je kunt natuurlijk naar zeehonden centrum Pieter Buren als je zeehonden wil zien, maar dat is eigenlijk een beetje vals spelen. Wil je op safari in Nederland om zeehonden in de vrije natuur te ontdekken? Dan moet je gewoon naar Texel gaan. In het Waddengebied leven ongeveer 100.000 zeehonden.

Voor de kust van Texel vind je een aantal zandbakken waar je eigenlijk het hele jaar door zeehonden kunt vinden. Deze zandbanken kun je bezoeken met verschillende boten, zols de TX44, de TX 20 Walrus of de T25. Via VVV Texel kun je deze overtochten boeken.

Reeën spotten in natuurgebied de Weerribben Wieden

Als je een dagje in de natuur door wil brengen, dan is natuurgebied de Weerribben Wieden een aanrader. Met ruim 10.000 hectare aaneengesloten laagveenmoerasgebied is dit natuurpark het grootste van Noordwest-Europa.  Grote kans dat je hier ook reeën kunt vinden. Naast reeën kom je hier ook otters, grote vuurvlinders en tal van watervogels tegen.

 

Nationaal Park de Biesbosch bever spotten

In Nationaal Park de Biesbosch is van alles te zien en te beleven. Het park is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa wat het tot een unieke plek maakt. Het is ook dé plek bij uitstek om bevers te spotten. Met ruim 300 bevers is de kans redelijk groot dat je dit knaagdier tegenkomt. Niet zo gek ook dat de bever het icoon van het park is.

In het park worden ook verschillende bever zoektochten georganiseerd. Je kunt dan met een rondvaartboot of een kano op zoek gaan naar bevers. Liever wandelen? Ook dat is mogelijk.

Ben jij al op ontdekkingstocht geweest in Nederland om de Grote Vijf te ontdekken?

 

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in