Home Nederland Dagje uit Top 10 leukste dierentuinen van Nederland

Top 10 leukste dierentuinen van Nederland

2241
2
Top 10 leukste dierentuinen van Nederland

Ben je het thuiszitten tijdens je vakantie beu? Plan een dagje uit naar een dierentuin. Nederland heeft heel veel dierentuinen. Kun je geen keuze maken? Dit is de top 10 leukste dierentuinen van Nederland.

 

Dierentuinen genieten voor jong en oud

Een dierentuin biedt vertier voor jong en oud. Je kijkt je ogen uit bij alle dieren, kinderen kunnen naar hartenlust rennen, springen en genieten van de dieren en de speeltuintjes. Krijg je tussendoor trek dan pak je een terrasje. Kortom: bezoek je een dierentuin, dan kun je een hele dag genieten alleen, met je partner of gezin.

Leestip: Zo krijg je korting voor je dagje uit

 

Top 10 leukste dierentuinen van Nederland

Natuurlijk heeft iedereen een andere smaak, maar hieronder vind je een overzicht van de top 10 leukste dierentuinen van Nederland, samengesteld op basis van het aantal bezoekers per jaar.

 

1. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Al jarenlang staat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam op nummer één. Niet zo gek, want deze dierentuin heeft een zeer gevarieerd aanbod dieren. Je kunt er genieten van olifanten, apen, vlinders in de vlindertuin, ijsberen en nog veel. De dierentuin heeft een oppervlakte van 28 hectare ben je wel vijf tot zes uurtjes zoet wil je alles zien. Ook aan de kinderen is gedacht met diverse speeltuinen waar ze zich helemaal uit kunnen leven.

 

 

 

2. Natura Artis Magistra (ook bekend als Artis) in Amsterdam

Niet zo gek dat Artis in de top 10 dierentuinen van Nederland staat, het is namelijk de oudste dierentuin van Nederland. Je vindt de dierentuin in hartje Amsterdam. Geniet een hele dag van de meest uiteenlopende dieren of laat de kinderen ravotte in een speeltuin. Even bijkomen en iets anders zien? Dan kun je genieten van een voorstelling in het Planetarium.

 

3. Burgers’ Zoo Arnhem

Zoek je een mooie dierentuin, waarbij de dieren zo veel als mogelijk in hun natuurlijke habitat leven? Dan is Burgers’ Zoo in Arnhem een aanrader. Deze dierentuin ligt aan de rand van Arnhem en is opgedeeld in verschillende ‘werelden’. Je kunt een safari doen, wandelen door de woestijn of juist door de tropische jungle. Daarnaast is er ook een Ocean wereld, waar je al wandelend kunt genieten van vissen die boven je hoofd zwemmen.

 

4. Ouwehands dierenpark Rhenen

Niet zo gek dat Ouwehands dierenpark in Rhenen in de top 10 leukste dierentuinen van Nederland staat. Deze dierentuin is de enige in het land waar je een stel reuzenpanda’s kunt bewonderen. Bovendien beschikt het park over een berenbos. Hier worden beren opgevangen die een slecht verleden hebben bijvoorbeeld omdat ze gebruikt werden als circusbeer. In Rheden kunnen ze de hele dag door het bos lopen, zorgeloos en goed verzorgd.

 

5. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen maak je een wereldreis in één dag. Vergelijkbaar met Burgers’ Zoo is ook deze dierentuin verdeelt in verschillende werelden, waardoor de dieren in hun meer natuurlijke omgeving leven. Zoals de naam al aangeeft is het bezoeken van deze dierentuin een groot avontuur. Je kunt de jungle, savanne of het poolgebied bezoeken. Ga op safari of neem de boot en ontdek welke dieren er allemaal in en rondom het water leven.

 

6. Dierenpark Amersfoort

Zoek je een leuk dagje uit in Nederland? Dan is dierenpark Amersfoort een aanrader! Deze dierentuin is echt gericht op kinderen die dol zijn op klimmen, klauteren en dino’s. Er is een hele route met dino’s op ware grootte. Deze maken gegarandeerd veel indruk op kinderen. Benieuwd naar mijn bezoek aan deze dierentuin? Lees dan snel hier verder.

 

top 10 leukste dierentuinen van Nederland Safaripark beekse bergen

 

7. Safaripark Beekse Bergen

Net als dierenpark Amersfoort en Wildlands Adventure Zoo is Safaripark Beekse Bergen een aanrader voor gezinnen met (jonge) kinderen. Safaripark Beekse Bergen is zoals de naam aangeeft een park waar je op safari gaat. Dit kan lopend, met de bus, de boot of je eigen auto. Op die manier kun je heel dicht bij de dieren komen en ontdekken hoe zij zich gedragen in hun natuurlijke omgeving. Overigens is dit niet alleen leuk voor kinderen, ook als volwassene kun je volop genieten. Meer weten over hoe het park nu echt is? Hier lees je alles over ons uitje naar Safaripark Beekse Bergen.

 

8. Apenheul

Ben jij dol op apen? Kun jij ook uren kijken naar de streken van deze grappige dieren? Bezoek dan Apenheul, een park dat helemaal in het teken staat van apen in verschillende soorten en maten. Je vindt er loslopende apen, die niet bang uitgevallen zijn en gewoon tussen de mensen door lopen. Kinderen kunnen zich bovendien uitleven op de verschillende speeltuinen die overal in het park te vinden zijn.

 

9. Gaia Zoo

Gaia Zoo vind je in Limburg en is al meerdere keren bekroond tot leukste uitje in Nederland. Het prachtige park heeft ruime verblijven voor alle dieren. Net als bij Wildlands maak je hier ook een wereldreis in één dag en ontdek je de leukste dieren. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan limburgHUIS. Hier vind je bedreigde diersoorten van eigen bodem. En natuurlijk kun je hier ook genieten van echte Limburgse vlaai.

 

https://youtu.be/W4gutCBGMAE

10. Vogelpark Avifauna

Op de laatste plek in deze top 10, maar daarom zeker niet minder leuk om te bezoeken staat Vogelpark Avifauna. In het park vind je naast inheemse ook heel wat exotische vogels. Je kunt de vogels niet alleen bewonderen, maar ook deels zelf voeren. Daarnaast worden er vogelshows gegeven en kun je genieten van allerlei andere dieren zoals dwergapen, rode panda’s en nog veel meer. Speciaal voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen op de speeltuin.

 

Welke dierentuin is jouw absolute favoriet?

 

 

 

Vorig artikel10 Gratis uitjes die je absoluut niet wil missen
Volgend artikel10x Kindvriendelijkste restaurants in Nederland
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in