Home Nederland Dagje uit Top 10 pretparken in Nederland

Top 10 pretparken in Nederland

2403
0
Top 10 pretparken in Nederland

Een dagje uit op de planning staan tijdens je staycation? Een pretpark is altijd een goed idee! Dit is de top 10 pretparken in Nederland voor jong en oud.

 

Pretpark bezoeken met je gezin

Pretparken vind je door het hele land en bieden vertier voor het hele gezin. Welk park je kiest hangt af van de leeftijd van het gezelschap. De Efteling is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, maar vooral tieners komen hier helemaal aan hun trekken. Dit in tegenstelling tot Toverland en bijvoorbeeld Tivoli die vooral gericht zijn op kinderen tot 10 jaar.

Helaas kosten pretparken handenvol geld. Je kunt gerust rekenen op 25- 30 euro entree per persoon. Een behoorlijk bedrag, aangezien die alleen entree is. Hier komen nog reistkosten en parkeerkosten bij. Wil je iets eten en drinken in het park dan ben je nog meer kwijt. Gelukkig kun je ook korting krijgen bij pretparken. Hiermee maak je een dagje uit met het gezin een stuk goedkoper.

 

Top 10 pretparken in Nederland

Hieronder vind je een overzicht met de 10 leukste pretparken in Nederland. De parken staan niet in een bepaalde volgorde, alhoewel de Efteling natuurlijk wel nummer 1 pretpark in Nederland is.

 

1. Efteling

De Efteling is niet alleen het meest bekende attractiepark, maar ook de grootste. Hier komt echt iedereen aan zijn trekken. Ben je niet bang uitgevallen? Haal je hart dan op in de verschillende achtbanen. Liever iets rustiger aan? Dan is de droomvlucht iets voor jou. Ben je niet bang om nat te worden? Of zoek je juist verkoeling op een hete dag? Dan is de Piraña dé attractie voor jou.

Gelukkig is er niet alleen aan oudere kinderen en volwassenen gedacht. Het park is ook zeer geschikt voor families met jonge kinderen. Zij vermaken zich in de verschillende caroussels, kinderspoor, monorail of de kleuterhof. Even bijkomen van alle indrukken kan tijdens één van de vele shows.

Overigens is de Efteling niet alleen leuk in de zomer. De Winterefteling biedt liefhebbers een hele andere kijk op pret hebben in een attractiepark.

 

2. Drievliet

Drievliet in Rijswijk/Den Haag is een kleinschalig pretpark geschikt voor het hele gezin. Juist door de kleinschaligheid is het park redelijk overzichtelijk. Direct na de ingang zijn er allerlei leuke attracties voor de jongsten. De achtbaan, spookhuis grote glijbanen en de schipschommel zijn dan juist weer geschikt voor oudere kinderen en tieners.

Er worden diverse shows gegeven, zodat je tussendoor ook even bij kunt komen.

 

3. Slagharen

Pretpark Slagharen heeft maar liefst 30 verschillende attracties voor jong en oud. Van achtbanen tot wildwaterbaan en van carroussel tot reuzenrad, er is genoeg te doen. Heel veel attracties zijn geschikt voor jonge kinderen, waardoor het het perfecte familiepark is.

Je kunt je bezoek aan familiepark Slagharen combineren met een bezoekje aan Aqua Mexicana. Een heerlijk subtropisch zwemparadijs. Hier kun je genieten van een tiental glijbanen al dan niet met special effects.

 

4. Duinrell

Een must als je een attractiepark in de buurt van Den Haag zoekt is Duinrell. Het park beschikt over meer dan 40 attracties, geschikt voor het hele gezin. Als durfal kun je verschillende achtbanen uitproberen, de Mad Mill of waterspin (gaat over de kop!). Kleintjes halen hun hart op in de monorail, locomotion of minitrein. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven in Duinrell.

Vergeet niet om je bezoek aan Duinrell compleet te maken met een avondje Tikkibad. Dit is het grootste waterpark van de Benelux met maar liefst 21 unieke glijbanen. Speciaal voor de jongste kinderen is er het Kids waterpark Playa.

Mocht je een paar dagen vrij hebben? Boek dan vooral een plekje op vakantiepark Duinrell. Op die manier kun je langer genieten van alle attracties en het zwembad.

 

5. Walibi Holland

Als die hard fan van achtbanen MOET je gewoon een dagje naar Walibi Holland. Met achtbanen als Untamed, Goliath en Lost Gravity kun je waarschijnlijk al een beetje raden wat je te wachten staat. Gelukkig is dit pretpark niet alleen geschikt voor de waaghalzen onder ons. Er zijn namelijk ook ruim 20 attracties die iets minder snel zijn en dus voor minder adrenalinekick zorgen.

Met tieners is het leuk om een weekendje of midweek weg te boeken. Op die manier kunnen ze uitgebreid genieten van alle attracties in het park.

 

6. Avonturenpark Hellendorn

Het park heet niet voor niets avonturenpark Hellendoorn. Tijdens een bezoek aan dit pretpark geniet het hele gezin van avontuur, spanning en snelheid. Er is keuze uit maar liefst 30 verschillende attracties voor jong en oud. Tijdens de vakanties worden er ook verschillende shows gegeven. Ideaal om even op adem te komen voordat je naar het volgende avontuurlijke speeltoestel gaat.

 

7. Toverland

Attractiepark Toverland is onderverdeeld in zes verschillende werelden. In elk werelddeel vind je spanning, sensatie en avontuur. Geniet samen met vrienden en vriendinnen van spannende attracties zoals de achtbanen of koel heerlijk af in één van de waterattracties. De kinderen kunnen genieten van caroussels of zich uitleven met klimmen, glijden en klauteren in Sim sa la Kim. Maar er is nog veel meer te doen en te ontdekken in dit geweldige familiepark.

 

8. Plopsa Indoor Coevorden

Hebben de kinderen vakantie en is het een dagje slecht weer? Geen nood! Bij Plopsa Indoor Coevorden ben je gelukkig niet afhankelijk van het weer. Dit pretpark is van Studio 100, waarschijnlijk niet onbekend als je (kleine) kinderen hebt. Je kent Studio 100 onder andere van Maya de Bij en Wickie de Viking. Dit pretpark richt zich vooral op gezinnen met jonge kinderen tot 10 jaar.

 

9. Amusementspark Tivoli

Als je nog op zoek bent naar een pretpark voor de jongsten, dan is amusementspark Tivoli een aanrader. Dit park heeft de leukste speeltoestellen en attracties voor kinderen tot 10 jaar. Van botsauto tot binnenspeeltuin en van een draaimolen tot het mini reuzenrad, hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven.

 

10. Julianatoren

De laatste in het rijtje van top 10 pretparken in Nederland is Julianatoren. Net als de hierboven genoemde park is ook dit amusementspark gericht op kinderen tot 10 jaar. Er zijn maar liefst 60 verschillende attracties te vinden, waardoor je kind zich niet hoeft te vervelen. Laat je kind genieten van verschillende rides of lekker uitrazen met de verschillende klim-, klauter- en glijmogelijkheden.

 

Welk pretpark vindt jij het leukst?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in