Home Algemeen Veilig internetten tijdens een dagje uit

Veilig internetten tijdens een dagje uit

814
0
Veilig internetten tijdens een dagje uit

Niets zo leuk als een dagje erop uit te gaan samen met je partner of je gezin. Tijdens een dagje uit wil je natuurlijk ook veilig gebruik kunnen maken van internet. Maar hoe doe je dat nou? Ontdek nu tips om veilig te internetten tijdens een dagje uit.

 

Dagje weg: internet aan

Of je nu naar een pretpark, een zwembad of één van de nationale parken gaat, onderweg maak je gegarandeerd gebruik van verschillende apps. Denk daarbij aan Flitsmeister, Google Maps en bijvoorbeeld de NS app. Nu kun je voor internet gebruik maken van je eigen netwerk (mobiele data) of je zet je Wifi aan en zoekt naar mogelijkheden om gebruik te maken van een openbaar netwerk. Dat laatste is vooral ideaal als je eigen bundel bijna op is en je toch nog iets op moet zoeken.

Aan dit laatste zitten heel wat nadelen. Je werkt namelijk niet meer via een beveiligde omgeving, maar maakt gebruik van een openbare omgeving. Dit brengt allerlei gevaren met zich mee, zoals mensen die makkelijk bij je gegevens kunnen.

 

Veilig internetten tijdens een dagje uit

Je bundel is bijna op, maar je moet toch echt weten hoe je weer thuis komt na een dagje weg. Wil je gebruik maken van openbaar wifi? Doe dit dan op een veilige manier:

  • Bezoek alleen grote en betrouwbare websites (bijvoorbeeld van de NS, ANWB enz)
  • Ga nooit internetbankieren via een openbare wifi verbinding
  • Log niet in op je mailadres of je social media kanalen
  • Zorg dat je de wifi direct uitzet als je gevonden hebt wat je moest weten
  • Verwijder na thuiskomst alle openbare netwerken uit je apparaat om te voorkomen dat je volgende keer met een nepverbinding gehackt wordt

Maar er is meer wil je veilig internetten tijdens een dagje uit.

 

Maak gebruik van VPN

VPN staat voor virtual Private Network en zorgt ervoor dat je overal veilig kunt internetten. Een VPN biedt jouw veiligheid en privacy, omdat het als een tunnel werkt tussen jouw apparaat en de internetprovider. Op die manier is jouw locatie niet te achterhalen en blijf je meer anoniem. Meer weten over VPN en hoe dat precies werkt? Check dan snel VPNgids.nl en ontdek alles wat je moet weten.

 

Maak gebruik van een mobiele router

Vind je het maar niets om in te moeten loggen of gebruik te moeten maken van een openbaar netwerk? Dan kun je een mobiele router gebruiken. Dit staat ook wel bekend als mifi ofwel mobiele wifi. Je gebruikt dit apparaatje om een internetverbinding te maken tussen de internet provider en jouw apparaat. Hiervoor heb je wel voldoende data nodig. Internetten via een mifi is in principe veilig, maar vooral interessant als je veel onderweg bent. Een mobiele router kost ongeveer 60 euro. Hier komen nog de kosten van een simkaart en abonnementskosten bij.

 

Wifispots

In sommige gevallen kun je als klant van een bepaalde internetprovider ook gebruik maken van een zogenaamde wifispot. Je gebruikt daarbij eigenlijk het internet van een andere klant. Omdat dit op een afgeschermd gedeelte gebeurd is het een veilige manier om onderweg te internetten.

 

Met bovenstaande tips is het mogelijk om veilig te internetten tijdens een dagje uit.

 

Vorig artikelKnusse accommodaties op Airbnb om je volgende herfstverblijf te inspireren
Volgend artikelVijf toffe familietips om de besneeuwde bossen in de Alpen te verkennen
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in