Home Nederland Dagje uit Weekendtip Het Wereldberoemde Verhalenfestival in Zwolle

Weekendtip Het Wereldberoemde Verhalenfestival in Zwolle

1562
0
Weekendtip Het Wereldberoemde Verhalenfestival in Zwolle

Van Joni Mitchell tot Sneeuwwitje, van Brel tot Faust, van Robert Johnson en Amy Winehouse tot Jeanne d’Arc. Zwolle gonst het weekeinde van 9 en 10 april van wereldberoemde verhalen en muzikale helden. Het programma is bekend! In drie theatrale routes kan het publiek genieten van nieuwgemaakte theatervoorstellingen en concerten. Kaartjes kunnen gekocht worden. www.wbvf.nl

 

Het Wereldberoemde Verhalenfestival is een vaste waarde in de Zwolse festivalcyclus. Het is een festival vol kansen voor jonge makers. Theatermakers en muzikanten uit Zwolle en regio gieten wereldberoemde verhalen, zowel waargebeurd als fictie, in nieuwe vormen en presenteren ze aan het publiek in een route. Bands werd gevraagd, het werk te vertolken van hun muzikale held. Bezoekers wandelen langs historische en eigentijdse locaties in de Zwolse binnenstad en krijgen bij elke stop een voorstelling of concert van 15 minuten te zien.

Theaterroute voor volwassenen

Deze route bestaat uit een meerstemmig gezongen, komisch-grimmige Roald Dahl-versie van Sneeuwwitje door The Alluring Ajettes; storytelling met acapella zang in een frisse hervertelling van het verhaal over de alchemist Faust door NinaDis Meeuwsen; de muzikale theatervoorstelling Mulan door Demi Kleinmeulman over het dappere meisje Mulan dat gaat meevechten in het leger en de theatrale vertelling Frieda Belinfante, een getalenteerde celliste in WOII, door Sarah Lucassen en Tara Fonk.

Theaterroute voor kinderen (4-11 jaar)

Deze route bestaat uit de filosofische en beeldende muziektheatervoorstelling Ieorg Idur met poppenspel en storytelling door Theatergroep Nooitgedacht; het verhaal van de Franse vrijheidsstrijder Jeanne d’Arc, op eigentijdse wijze verteld door verhalenverteller Barbara Raap en de voorstelling Spiegeltje, spiegeltje aan de wand door Elize Kuiper en Karlijn van Kruchten, naar het verhaal ‘Zo zwart als inkt is het verhaal van Sneeuwwitje’ van Wim Hofmann.

Twee muziekroutes

Muzikanten zingen en spelen wonderschone liedjes van wereldberoemde artiesten. Wandel per route langs vier concerten. Vrijdag en zaterdag kun je twee verschillende muziekroutes bezoeken. The Craic zingt Robert Johnson en Amy Winehouse, Julia Sabaté zingt Lady Gaga, Tommy Ebben zingt Bob Dylan, Micha Bartelds zingt John Mayer, Beatrice van der Poel zingt Brel, Yorick van Norden zingt Neil Young, Indra Salima & Menno Roymans zingen Joni Mitchell.

Start en eindpunt 
De routes starten bij de stadsmuur voor Productiehuis De Verhalenboot, Pletterstraat 20. Daar is ook een sfeervol horecapleintje ingericht voor een hapje en een drankje.

Vorig artikelDagje uit tip: bezoek Ouwehands dierentuin Rhenen
Volgend artikelTop 10 Hotels met bubbelbad op de kamer
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in