Home Nederland 10x Kindvriendelijkste restaurants in Nederland

10x Kindvriendelijkste restaurants in Nederland

4249
1
10x Kindvriendelijkste restaurants in Nederland

Genieten van je thuisvakantie betekent niet dat je ook alleen thuis moet eten. Af en toe naar een restaurant gaan met je gezin hoort er ook bij. Je kind hoeft zich daarbij niet te vervelen. Zeker niet als je kiest uit onderstaande lijst met 10x kindvriendelijkste restaurants in Nederland

 

Uit eten met kinderen

Veel ouders houden het uit eten gaan met kinderen beperkt tot fastfood restaurants zoals de gele M of een pannenkoekenrestaurant. Er is echter veel meer mogelijk als je wil genieten van heerlijk eten samen met je kinderen. Het enige dat je dan moet doen is kiezen voor een kindvriendelijk restaurant.

 

10x Kindvriendelijkste restaurants in Nederland

Onderstaande restaurants zijn geselecteerd op het feit dat je er niet alleen heerlijk kunt eten, maar dat er ook aan kinderen gedacht is. De restaurants beschikken over entertainment, zodat je kind zich niet hoeft te vervelen, terwijl jij uitgebreid dineert. Daarnaast hebben de restaurants speciale kindermenu’s, zodat je kind op eigen niveau ervaart hoe leuk uit eten gaan kan zijn. Ook zonder fastfood 😉

  1. Restaurant Cathay in Rotterdam
  2. Familierestaurant De Wildebras in Zwolle
  3. Grillrestaurant de Dwaeler in Bakkeveen
  4. De Dwaze Herder in Maastricht
  5. La Famiglia in Harderwijk
  6. Het Boscafé in Oisterwijk
  7. IJ-kantine in Amsterdam
  8. Tiramisu by George in Hilversum
  9. Restaurant Fox in Denekamp
  10. Restaurant Leuk in Bussum

 

1. Restaurant Cathay in Rotterdam

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijk restaurant in Zuid-Holland, dan is restaurant Cathay precies wat je zoekt. Dit restaurant is gericht op bezoekers van alle leeftijden. Kan jouw kind maar moeilijk stilzitten? Of slaat de verveling toe? Laat je kind zich dan uitleven in het speelparadijs compleet met ballenbak. Kinderen tot 12 jaar beleven hier de tijd van hun leven. Let op: kinderen onder 6 jaar mogen alleen met begeleiding in het speelparadijs.

 

2. Familierestaurant De Wildebras in Zwolle

In de provincie Overijssel vind je het Familierestaurant De Wildebras. Zoals de naam al aangeeft is dit de plek waar je moet zijn als je samen met het hele gezin wilt genieten. Vervelen is er voor kinderen niet bij. Dit restaurant heeft een speelzolder van maar liefst 170m2.

Daar is een binnenspeeltuin, een game cafém een kledingshop, een bioscoop en een bouwhoek met Lego te vinden. Er is altijd begeleiding aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Ook kan er geknutseld worden en een film gekeken. Vanaf 4 juli 2021 weer open onder voorwaarden!

 

3. Grillrestaurant de Dwaeler in Bakkeveen

Ook in het hoge noorden kun je uit eten gaan met je kind in een kindvriendelijk restaurant. Neem bijvoorbeeld Grillrestaurant De Dwaeler in Bakkeveen. Hier kun je niet alleen genieten van heerlijk eten en drinken, maar kan je kind zich uitleven in de doolhof. Naast de doolhof kan je kind zich uitleven op de verschillende speeltoestellen, de goudzoekbaan en de kabelbaan. Terwijl je kind speelt kun jij op je gemak eten.

 

4. De Dwaze Herder in Maastricht

Van het noorden naar het zuiden, want in Limburg vind je De Dwaze Herder in Maastricht. Dit kindvriendelijke restaurant heeft je kind heel veel te bieden. Je kind kan alle energie kwijt in de speeltuin. Is je kind dol op dieren? Dan kan het zich prima vermaken in de dierentuin. En natuurlijk is er ook genoeg lekkers op de menukaart te vinden speciaal voor je kind.

 

5. La Famiglia in Harderwijk

Ben je dol op Italiaans eten? Ga dan uit eten bij La Famiglia in Harderwijk. Dit leuke restaurant vindt je in Gelderland. Voor kinderen wordt de tafel extra vrolijk gedekt: met kinderservies en een speciaal kindermenu. Mochten je kinderen geen geduld meer hebben voor, tijdens of na het eten? Laat ze dan lekker spelen in de kinder buitenspeelhoek. Als extraatje mogen alle kinderen aan het einde van de avond grabbelen in de grabbelton.

 

6. Het Boscafé in Oisterwijk

In het midden van het land vind je Het Boscafé. Hier kun je niet alleen als volwassene genieten van heerlijk eten en drinken, dat geldt ook voor je kinderen. Voor alle kinderen is er een kinderhoek. Is je kind dol op lezen? Dan staat er een hele grote boekenkast klaar met allerlei leuke kinderboeken. Grenzend aan het Bosca

 

7. IJ-kantine in Amsterdam

Zoek je een eetgelegenheid met mooi uitzicht en entertaintment voor de kinderen? Dan zit je bij de IJ-kantine in Amsterdam goed. Hier kunnen de kinderen zich vermaken in de kinderhoek waar speelgoed ligt, tafeltjes, stoeltjes en de leukste kinderboeken. Bij mooi weer kun je op het terras genieten van eten en drinken, terwijl de kinderen zich vermaken in de zandbak met speelgoed. In het weekend worden er knutselmiddagen gehouden.

 

8. Tiramisu by George in Hilversum

Dat ze in Italië dol zijn op kinderen blijkt uit het feit dat je kinderen zich niet zullen vervelen bij het Italiaanse restaurant Tiramisu by George in Hilversum. Hier is een hele speelkamer ingericht voor kinderen van alle leeftijden. Laat je kinderen ravotten in de ballenbak, een potje tafelvoetbal spelen of rustig aan tafel zitten om boeken te lezen. Ondertussen geniet jij van heerlijk Italiaans eten.

 

9. Restaurant Fox in Denekamp

In Twente moet je met kinderen absoluut een bezoekje brengen aan restaurant Fox in Denekamp. Naast het feit dat het de ideale ruimte is voor een bruiloft of een ander groot feestje, hebben ze alles in huis om kinderen te vermaken. In de binnenspeeltuin van maar liefst 120m2 kunnen kinderen zich urenlang vermaken, terwijl jij geniet van al het lekkers van het buffet.

 

10. Restaurant Leuk in Bussum

Voor veel ouders is dit het leukste kindvriendelijke restaurant in Nederland, dus het mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Restaurant Leuk in Bussum doet zijn naam eer aan, niet in de laatste plaats omdat het echt gewoon te leuk is voor jong en oud. Het concept: als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook.

Er is een 100m2 grote speelkelder met 2 Wii’s, 2 Playstations en 2 X-boxen. Verder staat er ander vermaak in de vorm van een airhockeytafel, voetbaltafel, duplotafel, een keukentje en winkeltje. Mochten je kinderen daarn even bij willen komen, dan is er zelfs een aparte TV-room, waar de kids kunnen chillen. De menukaart is ook helemaal afgestemd op kinderen, zodat zij ook tijdens het eten volop genieten.

 

Heb jij nog een aanvuller voor een leuk en kindvriendelijk restaurant in Nederland? Reageer dan hieronder in de comments.

 

Vorig artikelTop 10 leukste dierentuinen van Nederland
Volgend artikelDe beste adults only hotels in Nederland
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in