Home Nederland Overnachten Bijzondere overnachting: slapen in de dierentuin

Bijzondere overnachting: slapen in de dierentuin

2459
0
Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin

Weet je niet wat te doen in eigen land? Boek dan deze bijzondere overnachting: slapen in de dierentuin. Bij Burgers’ Zoo in Arnhem heb je dit jaar de mogelijkheid om te genieten van een hele bijzondere clamping ervaring.

 

Bijzondere overnachting als afwisseling voor je staycation

Een vakantie in eigen land saai? Helemaal niet! Je kunt in eigen land genieten van hele bijzondere overnachtingen. Van slapen in een sixpack tot een boomhut, het is allemaal mogelijk in Nederland. In het hele land vind je leuke pareltjes die je thuisvakantie tot een onvergetelijke maken. Zelfs als het weer een keer niet meezit. Deze bijzondere overnachtingen zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook samen met je partner of gezin. Maak onvergetelijke herinneringen die niet land gebonden zijn.

 

Bijzondere overnachting: slapen in de dierentuin

Ben je dol op dieren? Wil je ervaren hoe het is om in een dierentuin te slapen? En hoe de dieren na sluitingstijd zijn? Dan is een nachtje bij  Burgers’ Zoo Camp een must voor jou. Je slaapt in een door jou gekozen accomodatie, geniet ’s nachts van het gebrul van de leeuw en wordt in de morgen gewekt door het gefluit van de apen. Het is een all-in arrangement waardoor je je niet druk hoeft te maken om diner en ontbijt. Natuurlijk mag je ook een kijkje nemen in de dierentuin zelf.

Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin tent
Zo ziet de Awaji tent er van binnen uit

Arrangement glamping Burgers’ Zoo

Zoals gezegd betreft het hier een compleet arrangement als je kiest voor deze bijzondere overnachting. Je bent vanaf 11:30 uur op de dag van aankomst welkom om de dierentuin te bezoeken. Tussen 15:00 – 17:00 uur is het tijd om in te checken.

Vanaf 17:00 – 18:30 uur mag je in het safari restaurant genieten van het dinerbuffet. Na het avondeten kun je de dierentuin op je gemak bezoeken tot 20:00 uur. Omdat het dan al normale sluitingstijd is geweest heb je de dierentuin zowat voor jezelf. Later op de avond (tussen 20:00 – 20:30 uur) verzamel je bij een centraal punt waarna de avondwandeling door een deel van de dierentuin plaatsvindt.

Na terugkomst is het al laat en kun je je opgemaakte bed induiken. De volgende ochtend mag je tussen 8:00 – 9:30 uur genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Safari restaurant. Om 10:00 uur is het tijd om uit te checken. Je hoeft dan nog niet weg, want je hebt de hele dag toegang tot de dierentuin.

Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin campsite
De campingsite

Algemene informatie over Burgers’ Zoo Camp

Hierboven zie je een uitgebreide beschrijving van het arrangement. Bij de prijs inbegrepen zijn:

  • Overnachting (in een echt bed)
  • Dinerbuffet (excl. Drinken)
  • Ontbijtbuffet
  • 2x entree
  • 1x parkeren op hoofdparkeerplaats
  • Dierentuin bezoeken in de avond op eigen gelegenheid
  • Avondwandeling onder leiding van een gids
  • Kortingsbon van 10% voor de souvenirshop

 

Je vindt de camping van Burgers’ Zoo aan de Cattepoelseweg in Arnhem. De prijzen voor een bijzondere overnachting tussen de dieren liggen tussen 256 – 490 euro. Daarbij zit al het bovenstaande bij inbegrepen. De normale entreeprijs is al 24,50 per persoon. Als je naar een restaurant gaat met all you can eat dan betaal je ook al gauw 30 – 40 euro per persoon. Je krijgt een overnachting erbij en exclusieve toegang tot de dierentuin.

Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin accomodatie
Een tiny huisje van Burgers’ Zoo Camp

Onze ervaring met overnachten in de dierentuin

Het is natuurlijk leuk als ik als publisher dingen aanbeveel, maar nog leuker is het als ik het zelf ook ervaren heb. Wij hebben deze bijzondere overnachting gedaan en hieronder lees je onze ervaring.

Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin avond
Lekker rustig zo in de dierentuin na sluitingstijd

Op de dag van aankomst zijn wij niet eerder de dierentuin ingegaan, aangezien mijn dochter moest werken. Ze kreeg gelukkig wel iets eerder vrij, maar voor een rondje dierentuin waren we te laat. Na het inchecken kregen we onze tenten toegewezen. Het ging daarbij om 2 Awaji tenten, geschikt voor 4 personen. De tenten zijn voorzien van echte bedden en electriciteit. Omdat het al laat was zijn we direct gaan eten. We hebben heerlijk genoten van alles van het buffet. Dit buffet zit met uitzondering van de dranken, chips, snoep en koekjes gewoon bij de prijs inbegrepen. Je kunt dus 1,5 uur lang onbeperkt eten.

 

Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin dinerbuffet
Een kleine impressie van het dinerbuffet

 

Hierna hebben we door de Bush gewandeld en de Oceaan. Heerlijk om in alle rust van de dieren te kunnen genieten. We zagen veel meer dieren dan overdag en konden overal bij. Toen was het alweer tijd om terug te gaan.

Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin bush
Een mooie vogel gespot tijdens onze wandeling door een verlaten dierentuin

Na even wat gedronken te hebben was het tijd voor de avondwandeling. Onder leiding van een gids maakten we een wandeling van ruim 1,5 uur door de dierentuin. Er werden allerlei leuke wetenswaardigheden verteld. Ook zagen we dieren die normaal overdag slapen.

Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin giraffen avondwandeling
Giraffen tijdens de avondwandeling

 

Bij terugkomst was het tijd om ons klaar te maken voor de nacht. Dat was best spannend, want we waren vooraf voorbereidt dat we wel eens wakker konden worden door geluiden van de dieren. Inderdaad hoorde ik ’s nachts de leeuwen brullen. Eigenlijk wilde ik mijn dochter wakker maken, maar zij sliep zo lekker, dat ik het maar niet gedaan heb. Om 6:00 uur in de ochtend begonnen de apen te fluiten, wat een heel apart geluid is.

Echt uitslapen is er niet bij, maar dat is niet erg. Volgens mijn dochter heeft ze heerlijk geslapen en lag het bed heerlijk! Ik heb redelijk geslapen, maar dat kwam omdat ik het stiekem veel te leuk vond en eigenlijk aan het luisteren was of ik de dieren zou horen. Het ontbijt was net als het diner bijzonder uitgebreid en in buffetvorm. Je kon dus zo veel nemen als je zelf wilde.

Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin ontbijtbuffet
Een klein deel van het ontbijtbuffet

Daarna was het tijd om de tent op te ruimen en uit te checken. Je verlaat dan de speciale parking voor campinggasten en mag je auto op de hoofdparkeerplaats zetten (kost niets extra’s). Vervolgens hebben we nog tot in de middag door de dierentuin gelopen. Helaas was het warm en daardoor ontzettend druk. We waren blij dat we de dag ervoor in alle rust konden genieten van een deel van de dierentuin.

Bijzondere overnachting slapen in de dierentuin dagwandeling
Klein aapje gespot in de dierentuin

Al met al een geweldige en once in a lifetime ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Ook de kinderen hebben ontzettend genoten, terwijl mijn dochter niet van dierentuins houdt (wel van dieren, maar ze vindt de leefruimte in dierentuinen vaak te klein). Hier heeft ze echter gezien dat het ook anders kan en ze genoot volop. Sterker nog: ze wil weer naar dierentuinen gaan!

 

Wil je dus tijdens je vakantie in eigen land iets bijzonders doen samen met je partner of gezin? Boek dan een nachtje slapen tussen de dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in