Home Nederland De leukste tips voor een heerlijke herfstvakantie met kinderen

De leukste tips voor een heerlijke herfstvakantie met kinderen

2105
1
De leukste tips voor een heerlijke herfstvakantie met kinderen

De herfstvakantie staat voor de deur. Dat betekend dat de kinderen een weekje niet naar school hoeven en lekker mogen genieten van hun vrijheid. Misschien heb je ook een weekje vrij genomen om te genieten samen met je kids. Zoek je nog leuk vermaak? Lees dan snel verder voor de leuskte tips voor een heerlijke herfstvakantie met kinderen

 

Herfstvakantie

Zowel in Nederland als in België krijgen kinderen in de herfst een weekje vakantie. Dat verschilt per provincie en regio. In principe werkt het Nederlandse schoolsysteem zo dat kinderen ongeveer zes weken naar school gaan om vervolgens minimaal een weekje vrij te hebben. Niet zo gek dus dat ze ook in oktober recht hebben op een weekje vakantie.

 

De leukste tips voor een heerlijke herfstvakantie met kinderen

De herfstvakantie is voor velen de tijd bij uitstek om nog een keer naar de zon te gaan. Op veel Europese bestemmingen is het nog net lekker weer, zodat je kunt genieten van zon en warmte. Maar er zijn ook heel wat mensen die kiezen voor een vakantie in eigen land. Dat kan bij perfect in een vakantiewoning op een vakantiepark, maar ook gewoon binnen je eigen muren. Als je maar voor voldoende afwisseling en vermaak zorgt.

Helaas ben je in Nederland wat het weer betreft wat minder vrij. Vooral in de herfst staat het weer vaak in het teken van grauwe dagen met regen en in het slechtste geval ook nog eens een najaarsstorm. Toch is vervelen er niet bij, dankzij onderstaande tips voor een leuke herfstvakantie met kinderen.

 

Genieten van vakantie in eigen huis

Het klinkt misschien heel saai, maar voor een vakantie hoef je niet per se weg te gaan. Natuurlijk onderstreept dat het gevoel van iets anders doen en ergens anders zijn, maar ook binnen je eigen vier muren kun je prima van de welverdiende vakantie genieten. Zorg dan wel voor een fijne invulling van de dagen.

Uitslapen hoort bij een vakantie, net als wat langer opblijven. Als je dag eenmaal begonnen is kun je deze invullen met één of meerdere van deze 18 creatieve activiteiten voor je kinderen. Van stenen schilderen tot knutselen met dozen. En in de herfst kun je natuurlijk ook allerlei knutsels maken met kastanjes, eikels en dennenappels.

Herfst knutselen met kastanjes, eikels en denneappels

 

Laat de kinderen vooral ook geregeld buiten spelen. Stem de kledingkeuze af op het weer en laat ze buiten lekker ravotten. Niet alleen gezond, maar op die manier wordt je kind ook lekker moe. Kun je in de avond nog genieten van een leuke film, voordat je kind moe en voldaan (vroegtijdig) het bed inkruipt.

Verder kun je thuis genieten van fijne spelletjesavond met het hele gezin. Vooral klassieke spelletjes vallen erg goed in de smaak bij kinderen. Zet nog iets lekkers op tafel, een beker chocomelk voor iedereen, misschien wat zachte muziek op de achtergrond en je avond kan eigenlijk al niet meer stuk.

 

Een bijzondere overnachting met het gezin

Misschien lukt het niet om een hele week weg te gaan, maar een nachtje weg gaan met kinderen is ook ontzettend leuk en spannend. Wat overnachten betreft zijn er tal van mogelijkheden, ook in eigen land. Boek een nachtje weg in een hotel, kies voor een Airbnb of doe eens iets heel anders. Op diverse plekken in Nederland vind je bijzondere slaapplekken. Denk daarbij aan een overnachting in een boomhut, slapen in een iglo, overnachten in een vliegtuig of slapen in een oude gevangenis.

Ben jij dol op kamperen maar vind je de herfstvakantie net niet meer mooi genoeg om je tent ergens op te slaan? Geniet dan van indoor camperen in Amsterdam. Bij indoor camping Outside Inn kun je het hele jaar door genieten van camperen, maar dan wel warm en droog.

Bijzonder overnachten bij Outside Inn camping

 

Dagje uit met kinderen in de herfstvakantie

Wissel het thuisblijven af met leuke uitstapjes maken. Gelukkig is er genoeg te doen, waarbij je niet afhankelijk bent van het weer. Vergeet niet om je kind te voorzien van een kindercamera om de dag zelf vast te leggen. Het bekijken van de foto’s achteraf en eventueel de foto’s deels afdrukken is ook leuk vermaak voor de najaarsvakantie.

Indoor vermaak voor kinderen zoals overdekte speeltuinen en speelparadijzen, maar ook complete indoor attractieparken vind je door het hele land. Zijn je kinderen (en jij) dol op water? Bezoek dan samen één van de vele waterparadijzen.

Laat je kind de hele dag afroetsjen van glijbanen, ga samen in de wildwaterbaan of kom lekker tot rust in een bubbelbad. De mogelijkheden zijn eindeloos en waterparadijzen zijn zowel voor jonge kinderen als pubers perfect geschikt. Vervelen is er niet bij en aan het einde van de dag wordt je beloond met kinderen die loom en moe zijn van een hele dag zwemmen en spelen in het water.

Ook leuk om te doen met kinderen in de najaarsvakantie: bezoek een kindvriendelijk museum. Houd bij de keuze rekening met de wensen en eisen van je kinderen. Voor de allerkleinsten is het Nijntje museum een aanrader, terwijl je tieners een groot plezier doet als je ze meeneemt naar het Amsterdamse Ripley’s believe it or not.

Tip Ripleys believe it or not Amsterdam 2
Tip Ripleys believe it or not Amsterdam

Veel pretparken sluiten de deuren aan het einde van de herfst om dan pas weer in het voorjaar open te gaan. De herfstvakantie is dus de tijd bij uitstek om nog een keer te genieten van een bezoekje aan een pretpark. Vaak is het in de herfst ook net iets voordeliger als in de zomer. Houd er wel rekening mee dat het wat tegen kan vallen wat attracties betreft als het slecht weer is.

In tegenstelling tot pretparken zijn dierentuinen in principe het hele jaar door open. Voor kinderen is de combinatie van dieren kijken afwisselen met spelen in de speeltuin vaak een heel goed idee. Er zijn verschillende leuke dierentuinen in Nederland waar je volop kunt genieten en ontdekken samen met je gezin.

Leestip: 10 gratis uitjes die je absoluut niet mag missen

 

Wat ga jij in de herfstvakantie doen met je kinderen om optimaal te genieten?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in