Home Nederland Tips voor een zomerse dag thuis samen met je gezin

Tips voor een zomerse dag thuis samen met je gezin

2168
0
Tips voor een zomerse dag thuis samen met je gezin

Het is mooi weer en je wilt optimal genieten? Met deze tips voor een zomerse dag thuis samen met je gezin hoeven jullie je niet te vervelen. Van een hut bouwen in de tuin tot in de avond genieten van een goede film.

 

Om te genieten hoef je niet verder dan je eigen huis

Iedereen had zich dit jaar heel anders voorgesteld. Door Corona zijn dingen echter dusdanig verandert dat veel mensen een streep hebben getrokken door de vakantieplannen. In plaats van op het vliegtuig te stappen om op een exotisch oord te genieten van de zon, zee en natuur blijven mensen massaal thuis. Gelukkig hoef je om te genieten niet verder dan je eigen huis.

 

Tips voor een zomerse dag thuis samen met je gezin

Vooral als je kinderen hebt en het is zomervakantie kan de verveling op een gegeven moment toeslaan. Gelukkig is dat niet nodig, want met deze tips genieten jullie met z’n allen van een gezellige dag.

 

Begin de dag met een brunch

Misschien niet te realiseren als je hele jonge kinderen hebt omdat deze al vroeg opstaan, maar als je kinderen iets ouder zijn, dan kun je het ontbijt en de lunch combineren in een brunch. Dek de tafel met z’n allen en geniet van heerlijke hapjes en drankjes. Je kunt de volgenden dingen op tafel zetten tijdens de brunch:

  • Pannenkoeken
  • Tosti
  • Gehaktbroodjes
  • Eitjes
  • Pastasalade
  • Rijstsalade
  • Diverse soorten broodjes
  • Beleg (verschillende kazen, worst, zoet beleg)
  • Kippevleugels (koud of warm)
  • Hartige cupcakes

Tips voor een zomerse dag thuis samen met je gezin brunch

Maak optimaal gebruik van de tuin of balkon

Als je een tuin hebt is dat ideaal. Hier kun je de kinderen uit laten razen op een trampoline, krijttekeningen laen maken of zelf een potje laten voetballen. Voor een balkon kun je denken aan opties als het opzetten van een klein zwembadje of het bouwen van een hut. Dat laatste is redelijk makkelijk te realiseren door een deken te nemen, deze aan twee stoelen en de balkonafscheiding te bevestigen. Verder kun je op het balkon spelletjes spelen met een waterballon.

Heb je een tuin die nog niet ingericht is voor je kinderen? Gebruik dan je vakantie om deze kidsproof te maken. Een trampoline, een speelhuis, glijbaan, zandbak en bijvoorbeeld een schommel doen al heel veel. Je geeft je kinderen hierdoor een mogelijkheid om zich even uit te leven in de eigen achtertuin. Overigens vinden veel kinderen een modderkeuken ook geweldig. Lekker klieren met water en zand onder het mom van we maken heerlijke zandkoekjes 😉

Vermaak in de middag

Als je kinderen al de hele ochtend en vroege middag in de weer zijn geweest kan het nodig zijn om in de middag een kleine rustpauze in te lassen. Dat kan zowel binnen als buiten. Houd er rekening mee dat het in de middag ook het heetst is, dus is het sowieso verstandig om op het heetst van de dag niet buiten te zijn om zonnebrand, zonnesteek en hitte uitslag te voorkomen.

Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kunnen ze eventueel tussen de middag een kort dutje doen. Voor oudere kinderen kun je een pause inlassen door even een filmpje op te zetten. Of nog beter: ga met z’n allen aan tafel zitten en speel een leuk bordspel. Kies voor klassiekers als Monopioly, Mens-erger-je-niet of memory of een ander leuk spel.

Tips voor een zomerse dag thuis samen met je gezin spelen

 

Genieten van heerlijk eten

Voor je het weet is het alweer avond en tijd om te eten. Wat is er lekkerder dan bij mooi weer op je balkon of in de tuin te zitten met de barbecue? Het vlees en dingen zoals salades kun je vaak al een dag van te voren bereiden, zodat je op de dag zelf alleen alles hoeft te grillen wat op de bbq moet.

Betrek je kinderen bij de voorbereiding, zodat ze er zelf ook plezier in hebben. Barbecuen is voor de lange adem, dus daar ben je wel een tijdje zoet mee. Natuurlijk hou je de jonge kinderen uit de buurt, maar oudere kinderen kun je gerust een worstje zelf laten barbecuen.

Denk bij het bbq-en ook eens out of the box. Waarom zou je je beperken tot het bakken van vlees en worst? Je kunt diverse groenten op de bbq gooien, evenals fruit. Op die manier kun je een compleet dessert van de barbecue maken.

Leestip: Dit fruit smaakt heerlijk op de barbecue

Geen zin om de barbecue aan te steken of vind je dat te veel werk? Dan kun je voor het gemak genieten van afhaalservice of laat je eten thuis bezorgen.

 

Sluit de dag af met een leuke film

Je bent de hele dag in de weer geweest. Nu is het tijd om de dag rustig af te sluiten samen met je gezin. Zoek een leuke film uit, plof languit op de bank en geniet. Eventueel kun je wat matrassen op de grond leggen en de kinderen op die manier de gelegenheid geven om te genieten. Voor oudere kinderen kun je ook een beamer regelen. Deze zet je als het donker is in de tuin om daarmee een eigen buitenbioscoop te creëren.

Tips voor een zomerse dag thuis samen met je gezin slapen

Slaap ergens anders

De dag is ten einde. Nu kun je de kinderen naar hun eigen bed sturen of de feestelijke dag nog leuker afsluiten. Dat doe je door de kinderen op een andere plek in huis te laten slapen. Een sleepover in de woonkamer met het hele gezin of laat de kinderen voor de verandering op jouw kamer slapen. Heb je een tuin en een tent? Zet de tent dan in de tuin op en kampeer in je eigen achtertuin.

 

Hopelijk mogen we deze zomer van heel veel gezellige en vooral warme en zonnige dagen genieten!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in