Home Noord- en Zuid-Amerika Carnaval in St. Maarten: kleurrijke parades en heerlijk eten

Carnaval in St. Maarten: kleurrijke parades en heerlijk eten

460
0
Carnaval in St. Maarten: kleurrijke parades en heerlijk eten

Van 14 april tot 3 mei 2023 geniet je van Carnaval in St. Marten: kleurrijke parades en heerlijk eten vormen de hoogtepunten. Carnval wordt dit jaar voor de 52e keer gevierd op het Nederlands Caribische eiland. Overdag geniet je er op de witte stranden of in de luxe spa’s en ‘s avonds swing je tussen de locals tijdens optredens van (inter)nationale artiesten. Bezoek St. Maarten tijdens de carnavalsweken voor onvergetelijke concerten van wereldniveau, kleurrijke parades, culinaire verwennerijen en een unieke beleving van de rijke cultuur.

 

Ontdek de cultuur van St. Maarten

Al tientallen jaren is het carnaval op St. Maarten een bruisende combinatie van een culinair, cultureel en muziekfestival waar zowel locals als bezoekers volop genieten. Tijdens het carnaval zijn de vele culturen die het eiland rijk is nog beter te zien. De locals kijken het hele jaar uit naar dit evenement en beginnen maanden tot een jaar van tevoren met het ontwerpen van hun feest kostuums.

Op elke dag van het carnavalsfeest is er wat te beleven. De ene dag is er een missverkiezing, de andere dag een optreden van een internationale hiphop-artiest. Al feestend kom je vanzelf in aanraking met de vriendelijke locals van St. Maarten, die je graag deelgenoot maken van hun feestelijke traditie.

Luister naar een concert in Carnival Village

Voor een muzikaal feestje moet je in de avonduren in Carnival Village zijn. Dit stadium-achtige terrein is het bruisende epicentrum van het carnaval op St. Maarten. Op geen ander Caribisch eiland vind je zo’n speciaal voor carnaval ingericht terrein. In het midden staat een groot podium waar ‘s avonds concerten gegeven worden.

De muziekstijlen variëren van reggae tot latin en van soca tot hiphop. Elk jaar treden er vijf internationaal bekende artiesten op. Andere concerten worden gegeven door lokale artiesten en artiesten van de omliggende eilanden. Wie er ook speelt, het feestje gaat vaak door tot in de vroege uurtjes.

Geniet van hapjes uit de hele wereld

Rond het centrale podium in Carnival Village staan 79 aaneengesloten kraampjes waarvan een deel ingericht is als bar-achtig restaurant. De kleurrijke drankjes passen bij de feestoutfits van de bezoekers, maar ook voor een speciaalbiertje kun je er terecht. In de restaurants worden gerechten uit alle werelddelen bereid.

Het kraampje met specialiteiten van St. Maarten bakt onder meer ‘Johnny cakes’ (een soort gefrituurd broodje), bbq-kip en dumplings. Bij andere kraampjes halen bezoekers bijvoorbeeld hapjes uit Suriname, India of Trinidad. Carnaval Village is een soort dorp,  ook met kraampjes met carnavalsartikelen, kinderspeelgoed en loterijen en zelfs een eigen politiebureau.

 

Bezoek de kleurrijke parades

Hoogtepunt tijdens carnaval op St. Maarten zijn natuurlijk de kleurrijke carnavalsoptochten. Tijdens de parades staan gemiddeld 25.000 mensen langs de straten om de kleurrijke stoeten richting Carnival Village toe te juichen. In elk van de carnavalsseizoenen trekt er een parade door de stad, met groepen tot wel 500 verklede deelnemers.

Op een grote praalwagen met een 12 meter lange laadbak speelt een band muziek die door vier meter hoge luidsprekers over het hele eiland te horen is. De parades duren zo’n zeven uur, waarna het feest wordt voortgezet in de Village. Dit jaar is er een verlichte parade aan de agenda toegevoegd, waarin zo’n duizend mensen in verlichte kostuums door de straten hossen. Voor kinderen wordt er een aparte parade gehouden.

Bewonder de deelnemers van de missverkiezingen

Tijdens het carnaval worden er vier Carnival Queen Pageants-missverkiezingen gehouden. Aan elk van de vier verkiezingen doen meisjes of vrouwen uit een andere leeftijdscategorie mee. De deelnemers beginnen vier maanden eerder al met de voorbereiding op hun show. Tot tweeduizend bezoekers komen de vrouwen aanmoedigen. Ook als je zelf niet meedoet zijn de missverkiezingen een leuk uitje.

Over St. Maarten Tourism Bureau

St. Maarten Tourism Bureau is het officiële marketing- en toerismebureau van het Caribische eiland Sint Maarten, opgericht om reizigers te informeren over het eiland, meer naamsbekendheid te creëren en verschillende activiteiten op het eiland te promoten voor zowel toeristen als bewoners. Sint Maarten is ’s werelds kleinste oppervlakte gedeeld door twee landen: het eiland heeft sinds 1648 een Nederlands en een Frans deel, met een bijzondere mix van culturen tot gevolg. St. Maarten Tourism Bureau is verantwoordelijk voor de promotie van het Nederlandse deel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in