Home Noord- en Zuid-Amerika Laat je betoveren door de herfst in New York City

Laat je betoveren door de herfst in New York City

243
0
Laat je betoveren door de herfst in New York City

De herfst in New York City is misschien wel een van de beste seizoenen van het jaar. De zomerhitte verdwijnt en de parken worden het decor voor schitterende herfstwandelingen. Ga naar Prospect Park om de herfstbladeren in verschillende tinten te zien, ga eropuit met een echte local of bezoek een museum tijdens een regenachtige dag – er zijn zoveel verschillende manieren om New York City te zien tijdens de herfst. Dit seizoen wil je absoluut niet overslaan!

 

Ervaar New York City als een echte local

Beleef NYC zoals een echte local dat zou doen tijdens een tour. Neem bijvoorbeeld deel aan een gratis tour van Big Apple Greeter voor een wandeling door de vijf stadsdelen. Lokale New Yorkers nemen je mee en laten je de verborgen kant van de stad zien. New York op een actieve manier ontdekken? Sportievelingen kunnen New Yorkers ontmoeten door deel te nemen aan lokale hardloopgroepen door de vijf stadsdelen.

 

Eindeloze wandelingen in iconische parken

Een van de favoriete activiteiten om te ondernemen in de herfst, is wandelen in een van de New Yorkse parken. Dit is de optimale manier om de verschillende herfsttinten te aanschouwen. Central Park, gelegen in het hart van Manhattan, is ongetwijfeld een van ’s werelds meest iconische parken. Wandel langs de beekjes, eiken en meidoornbomen die in de herfst vol zitten met rode bessen.

Wanneer je een dag in Brooklyn bent, dan is een bezoek aan Prospect Park een must. Ga naar het Ravijn, een dichtbebost gebied in het midden van het park of beklim de heuvel achter het Audubon Center voor een wilde tuin vol planten.

 

Bezoek een openbare bibliotheek

Boekenwurmen kunnen tijdens de frisse herfstdagen een bezoek brengen aan een openbare bibliotheek. De New York Public Library is de op een na grootste openbare bibliotheek in de Verenigde Staten en daarom ideaal om uren rond te struinen. Tip: Neem deel aan een rondleiding van één uur of 15-minuten door de beroemde Rose Main Reading Room in het Stephen A. Schwarzman-gebouw.

Laat je betoveren door de herfst in New York City public library

 

De beste musea voor regenachtige dagen

De herfst kan ook regenachtige dagen met zich meebrengen, maar dat betekent niet dat je in je hotelkamer hoeft te blijven. Een regenachtige dag leent zich perfect voor een bezoek aan een museum. Voor hedendaagse kunst met diverse culturele invloeden breng je een bezoek aan het gratis The Bronx Museum of the Arts in The Bronx.

Een andere aanrader is Gagosian. De galerij heeft verschillende locaties in de stad en toont kunstwerken van  enkele van ’s werelds beroemdste kunstenaars, waaronder Roy Lichtenstein. Alice Austen, een van Amerika’s eerste vrouwelijke fotografen, presenteert een tentoonstelling van haar baanbrekende historische foto’s in het Alice Austen House Museum op Staten Island.

 

Greenwich Village: een van de meest historische buurten

Er liever zelf op uit? De rondleidingen van Village Alliance bieden reizigers de vrijheid om de stad op hun eigen tempo te verkennen. De tour leidt je door Greenwich Village in Manhattan, een van de meest historische buurten in de stad. Voorheen stond deze buurt  bekend als het toevluchtsoord van kunstenaars, boeren en schilders. Wandel door de straten van Greenwich Village en bekijk de culturele, eet- en winkelscènes in deze hippe  buurt.

Laat je betoveren door de herfst in New York City Greenwich village

Klik hier voor nog meer tips om te genieten van kunst en entertainment in NYC met een beperkt budget en bezoek nyctourism.com voor meer informatie over alles wat er te zien en te doen is in New York City.

 

Over New York City Tourism + Conventions

New York City Tourism + Conventions is de officiële bestemmingsmarketingorganisatie en congres- en bezoekersbureau voor de stad New York, opgericht om toerisme in de vijf stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van New York wereldwijd te verspreiden.

Vorig artikelMet deze tips hou je geld over tijdens je vakantie
Volgend artikelDe leukste Griekse bestemmingen in de herfst
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in