Home Noord- en Zuid-Amerika Ontdek het levendige culturele landschap van New York City

Ontdek het levendige culturele landschap van New York City

377
0
Ontdek het levendige culturele landschap van New York City

Mei markeert de onofficiële start van het culturele zomerseizoen in New York City, waardoor het de beste tijd is om iconische culturele plekken in de vijf stadsdelen te ontdekken. Verken van 9 t/m 21 mei tijdens het ‘It’s Time for Culture’-programma verschillende musea, galerieën en centra voor podiumkunsten in NYC voor seizoensgebonden evenementen, concerten, rondleidingen, workshops, gezinsvriendelijke programma’s en nog veel meer. De ideale periode om het levendige culturele landschap van de wereldstad te ervaren.


It’s Time for Culture

It’s Time for Culture is een eerbetoon aan de diversiteit en rijkdom van het culturele aanbod in New York City. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van een verscheidenheid aan ervaringen en zich te laten onderdompelen in het bruisende culturele leven van de stad. Op nyctourism.com/timeforculture vind je bijna 100 aanbiedingen die op stadsdeel, buurt en categorie te sorteren zijn. Benieuwd naar een aantal culturele ervaringen die je niet mag missen? Hieronder een aantal tips per stadsdeel.

Leestip: Maak een culinair rondje door New York

 

Manhattan

  • Breng een vriend of een geliefde (of gewoon jezelf) mee voor een Date Night bij The Met. Maak je klaar voor een avond vol live muziek, drankjes en 5.000 jaar aan kunst. Het evenement vindt plaats op 19 mei en is gratis met toegang tot het museum.
  • Doe mee aan de 17e jaarlijkse Dance Parade & Festival op 20 mei voor een wereldwijde viering van dans. Meer dan 10.000 artiesten dansen over de Avenue of Americas, langs een tribune op Astor Plaza en naar DanceFest in Tompkins Square Park. Geniet van salsa, breakdance en 100 andere stijlen, plus gratis danslessen, live showcases, dj’s en diverse culturele optredens.

 

Brooklyn

  • Breng een bezoek aan Sunset Park voor een muzikale voorstelling van Sigmund Rombergs muzikale operette: The Student Prince. De voorstellingen vinden plaats op 13-14 mei en 20-21 mei.
  • Film at Lincoln Center en het African Film Festival vieren de 30e verjaardag van het New York African Film Festival van 10-16 mei. Het festival staat stil bij de talloze manieren waarop Afrikaanse- en diasporafilmmakers hun verhalen vertellen. Het festival toont meer dan 50 films uit meer dan 25 landen en nodigt kijkers uit om de diepgaande verhalen van de vertellers te ervaren.

 

Queens

  • Bezoek het Queens Museum op 14 mei om 15.30 uur voor een gratis rondleiding door het Panorama of the City of New York – en de World’s Fair-collectie. Het Panorama of the City of New York is het pronkstuk van de collectie van het Queens Museum en is het grootste model van de vijf stadsdelen van New York City. Het is gemaakt in 1964 en bestaat uit 895.000 miniaturen.
  • Op 21 mei kun je onder leiding van kunstenaars deelnemen aan workshops tijdens Bringing Water to Light. Hier krijg je de mogelijkheid om mee te helpen om de ondergrondse delen van een waterweg te herstellen tot bovengrondse habitats in Flushing Creek.

 

The Bronx

  • Op 19 mei reis je mee door de tijd met exposerend kunstenaar Abigail DeVille en filmmaker Paul Leiber tijdens de vertoning van Cosmos Gate en Azul in The Bronx Museum of the Arts. Tijdens de film worden de minder bekende aspecten van de geschiedenis van de Bronx blootgelegd, aan de hand van documentaires en persoonlijke verhalen.

 

Staten Island

  • Ga op 21 mei op ontdekkingsreis door Staten Island en navigeer met behulp van een kaart en een routebeschrijving door het stadsdeel. Onderweg stop je bij verschillende locaties om de 10 vuurtorens op en rond het stadsdeel te bekijken.
  • Staten Island’s openluchtmuseum Historic Richmond Town onthult levende geschiedenis, gedemonstreerd door gekostumeerde tolken over de hele campus. Bezoek de winkels en historische huizen op 11 mei en ervaar hoe het leven was van de ambachten in de jaren 1770, 1820 en 1860.

 

Over New York City Tourism + Conventions

New York City Tourism + Conventions is de officiële bestemmingsmarketingorganisatie en congres- en bezoekersbureau voor de stad New York, opgericht om toerisme in de vijf stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van New York wereldwijd te verspreiden. Zie voor meer info en tips ook: nyctourism.com.

Vorig artikel20 Dingen die je bezocht en gedaan moet hebben op Kreta
Volgend artikelCitytrip Praag bezienswaardigheden en verborgen parels
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in