Home Noord- en Zuid-Amerika Texas, what’s new? Ontdek alles wat Texas dit jaar in petto heeft...

Texas, what’s new? Ontdek alles wat Texas dit jaar in petto heeft voor vakantiegangers

532
1
Hill Country Herb Garden
Brook &Co

Een kleurrijk en veelbewogen jaar staat voor de deur, met de Country Music Awards in Austin en een bezoek van de Tour de France in San Antonio. Maar ook een boekenwinkelrevolutie in Lubbock en wijnproeverijen om neushoorns te beschermen in Fredericksburg.

 

Austin: de culturele hotspot

Muziek- en cultuurbewonderaars zijn in Austin, de hoofdstad van Texas op het juiste adres. Op een oppervlakte van 28.000 vierkante meter presenteert Wonderspaces maar liefst vijftien buitengewone kunstinstallaties van kunstenaars uit de hele wereld. Kunstwerken rouleren, waardoor de show een wisselende stroom van uitzonderlijke kunst wordt. Daarnaast vind je er een bar waar je samen met vrienden en familie kunt genieten van huisgemaakte cocktails.

Het Moody Center belooft nog meer culturele hoogtepunten. De evenementenhal, die recent is geopend, is gebouwd in samenwerking met de Universiteit van Texas, Live Nation en Matthew McConaughey. In 2023 wordt het Moody Center het centrum van de countrymuziekwereld. De CMT Country Music Awards zullen voor het eerst hun thuisstad Nashville verlaten. Op zondag 2 april 2023, worden de door fans verkozen Country Music Awards voor het eerst in Austin gehouden.

Leestip: Sterren kijken in Texas

Neushoorns in Fredericksburg

Rhinory maakt deel uit van een 55 hectare grote ranch waar je een neushoorn kunt bewonderen. De neushoornverzorger begeleid je door de ranch en leert je alles over de bescherming van de dieren.

Wie de voorkeur geeft aan kleine lekkernijen boven de neushoorns is in goede handen bij Hill Country Herb Garden. Hier geniet je van lichte gerechten met gezonde, kleurrijke ingrediënten. Er is ook een uitgebreid sap- en smoothiemenu.

Naast je smaakpapillen kan het lichaam worden verwend in de dagspa met massages of schoonheidsbehandelingen. Als het bevalt, blijf je. Het bezoek kan perfect worden uitgebreid met een overnachting in een van de 14 ingerichte cottages. Elke cottage heeft een veranda met een schommel en schommelstoelen. Het ontbijt wordt ’s ochtends aan de deur bezorgd.

Sportieve activiteiten in San Antonio

Als je een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanuit een ander perspectief wilt bekijken, stap je in een kajak in Downtown. Dankzij het rustige water in dit deel van de rivier, is de kajaktocht geschikt voor mensen van alle leeftijden en verschillende vaardigheidsniveaus. De River Walk kan je individueel beleven.

Fietsliefhebbers moeten 16 april 2023 in hun agenda markeren. Bij L’Étape San Antonio kunnen fietsfans de legende van de Tour de France op Texaanse wijze beleven. De routes, met wedstrijdafstanden van 161, 96.5 of 40 kilometer, zijn gepland door Tour de France-experts en voeren de renners door de omgeving van San Antonio en Texas Hill Country. Daarnaast worden er ook familie- en kinderfietstochten aangeboden.

 

Lubbock: Paradijs voor boekenwurmen

Boekenwurmen halen hun hart op bij Wild Lark Books in Lubbock. Niet alleen biedt de schilderachtige, door Schotland geïnspireerde boekwinkel planken met boeken die door klanten zijn samengesteld. Er is ook een eigen uitgeverij met als doel het inkomen van auteurs te maximaliseren en hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Brianne Van Reenan, de eigenaar van de uitgeverij, heeft het haar missie gemaakt om auteurs de kans te geven geld te verdienen met hun kunst. Dit door pakketten aan te bieden waarbij de auteurs honderd procent van de rechten op hun werk hebben en zij slechts een kleine commissie ontvangt voor haar partnerschap.

exas, what’s new Ontdek alles wat Texas dit jaar in petto heeft voor vakantiegangers Wildbark books
Wildbark books
Vorig artikelVijf budgetproof vakanties binnen de Verenigde Staten
Volgend artikelTussen heden en verleden – volg de geur van wierook in Oman
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in