Home Noord- en Zuid-Amerika Texas tips voor spectaculaire zonsverduistering op 8 april 2024

Texas tips voor spectaculaire zonsverduistering op 8 april 2024

30
0
Texas tips zonsverduistering Fort Worth

Op maandag 8 april 2024 zal een deel van de Amerikaanse lucht in duisternis worden gedompeld door een totale zonsverduistering. Dit zorgt ervoor dat Texas in de schaduw komt te liggen. Van alle staten die hier deels mee te maken krijgen, behoort Texas tot de staten die zich op kunnen maken voor een complete eclips. Dit maakt Texas tot dé bestemming bij uitstek om te genieten van dit natuurfenomeen. Geen idee waar je moet zijn? Geen nood, hieronder vind je alle tips voor de spectaculaire zonsverduistering in Texas.

 

Eclipsfestiviteiten in het zuiden van Texas

Gelukkig hoef je niet bang te zijn om er ook maar iets van te missen, want er worden talloze evenementen rondom de totale eclipse georganiseerd. Het eerste plaatsje dat ondergedompeld wordt in duisternis is het grensplaatsje Del Rio. Vanaf 13:28 CST kun je de eerste tekenen aan de hemel verwachten. H

ierna trekt de eclipse verder naar het noordoosten door de heuvels van Hil Country. Wil je echt spektakel meemaken? Dan moet je de uitgestrekte praries en lakes bezoeken. Hier vind je steden zoals Waco, Dallas en Fort Worth.

Eén van de festiviteiten die georganiseerd worden voor deze historische dag is het Solar eclips Fest in Del Rio gelegen aan de oevers van Lake Amistad vlakbij de Mexicaanse grens. Het festival is van 5 t/m 8 april 2024. De activiteiten variëren van concerten tot games en talloze buitenactiviteiten.


In het iets verderop gelegen San Antonia worden tijdens het Fiesta Del Sol ook diverse activiteiten georganiseerd. Voor speciale eclipsarrangementen moet je in Alamo City zijn. Denk aan samenwerkingen met diverse hotels, waar je niet alleen met korting overnacht, maar waar je ook voorzien wordt van een gratis ontbijt en zonnebrillen om veilig van de zonsverduistering te kunnen genieten.

 

Zonsverduistering met muzikale omlijsting in de Hill Country

Eén van de beste plekken om van de eclips te kunnen genieten is het groene hart van Texas. Tussen 13.32 en 13.37 CST ligt Fredericksburg gehuld in de schaduw. Deze stad maakt samen met Enchanted Rock State Park en LBJ Ranch deel uit van de International Dark Sky Community. Hier vind je de ideale omstandigheden om naar de sterren te kijken.

Leestip: Sterren kijken in Texas

Zoek je een wat rustiger en minder bekend plekje? Dan kom je uit bij Kerville dat halverwege tussen San Antonio en Austin ligt. Hier wordt tijdens de zonsverduistering het Kerrclipse Festival gehouden. Vier dagen lang kun je genieten van muziek en andere festiviteiten op de Quiet Valley Ranch. Vergeet niet je kampeerspullen mee te nemen, want je mag als festivalganger hier gewoon kamperen.

Nog een ander top evenement is het Total Eclips of the Park event dat in Lampasas, ten noorden van Austing plaatsvindt. Hier kun je vanaf 6 tot 8 april onder de sterrenhemel kamperen en genieten van de zonsverduistering. Extra leuk: je gaat uitgerust met een telescoop onder leiding van Nasa specialisten op pad. Zij zullen je vragen omtrent het helaal en ons sterrenstelsel kunnen beantwoorden.

Texas tips zonsverduistering Alamo
Alamo

Waco, Dallas en Fort Worth: hier moet je zijn voor de totale eclips

Wil je niets missen van de totale verduistering die op zijn hoogtepunt in Texas maar liefst 4 minuten en 13 seconden aanhoudt? Bezoek dan Waco. Deze dag laten ze hier niet zomaar voorbij gaan: de astronomen van Lowell Observatory en baylor University zijn aanwezig om bezoekers te begeleiden door middel van educatieve activiteiten. Leuk en leerzaam tegelijkertijd dus!

Niet alleen Waco is een goede plek om van de zonsverduistering te genieten. Ook Dallas (hier duurt de eclips het langst met 4 minuten en 51 seconden) en Fort Worth zijn de perfecte bestemming. Hier kun je vooraf (en achteraf) al genieten van concerten, kunstwerken en foodtrucks om helemaal in de stemming te komen. In samenwerking met het Carnegie Institute for Science biedt het Perot Museum of Nature and Science onderdak aan zo’n twintig astronomen en liefhebbers die speciaal voor de eclips samen zullen komen.

Net als in Alamo City kun je hier ook genieten van speciale deals rondom de eclips die opgezet zijn met tiverse hotels. Denk daarbij aan extraatjes zoals toegang tot privé evenementen op het dakterras tot speciale zonnebrillen die verkrijgbaar zijn.

In Fort Worth duurt de totale verduistering slechts 2 minuten en 33 seconden, maar dat maakt het niet minder aantrekkelijk. Er wordt uitbundig gefeest rondom dit spektakel in The Garden, georganiseerd door de Botanical Garden en het Museum of Science en History.

Voor meer informatie over de zonsverduistering in Amerika lees je hieronder verder: https://tipsvoorreizen.nl/noord-en-zuid-amerika/zonsverduistering-2024-vs/

 

Vorig artikelLuxemburg: wat te zien en te doen
Volgend artikelLuxe vakantie boeken: tips om het betaalbaar te houden
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische volwassen kinderen. Altijd op zoek naar leuke tips voor een vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in